Volledig scherm
Doordat het vat lekte, stroomde het xtc-afval over het fietspad. Hier rijden 's ochtends veel scholieren. © Erik de Jonge

Honderden liters drugsafval gedumpt midden op fietspad in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - Aan de Lange Steen bij Hoogerheide is donderdagochtend rond 07.45 uur een vat met zo'n 750 liter xtc-afval aangetroffen. Doordat het vat lekte, stroomde dit over het hele fietspad. Zeker tien tot twintig liter aan chemische substantie liep uit het vat.

Dat zorgde voor aanzienlijke bodemverontreiniging. Boswachter Erik de Jonge werd wakker gebeld voor de afvaldumping in het natuurgebied. ,,Nota bene op een fietsroute van scholieren", zegt hij. ,,Er lijken de laatste tijd steeds meer van dit soort drugs-dumpingen plaats te vinden."

Politie, brandweer en gemeente zijn meteen gealarmeerd. De directe omgeving en een naastgelegen fietspad zijn door de gemeente afgezet, zodat specialistische hulpdiensten hun werk kunnen doen en voorbijgangers geen gevaar lopen.

Onderzoek

De vindplaats van het vat en de directe omgeving ervan moeten worden schoongemaakt. De politie doet ondertussen onderzoek naar de herkomst van het vat en de dumpers ervan. Dit onderzoek loopt nog.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom