Een beeld dat niemand wil: leegstaande winkels in hartje Bergen op Zoom. De gemeente wil nu ook lichte horeca toestaan in zulke panden om de binnenstad levendig te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld dat niemand wil: leegstaande winkels in hartje Bergen op Zoom. De gemeente wil nu ook lichte horeca toestaan in zulke panden om de binnenstad levendig te houden. © archieffoto Chris van Klinken

Horeca in winkels om leegstand op te lossen: ‘Bergse binnenstad moet levendig zijn, geen spookstad worden’

BERGEN OP ZOOM - Om de zorgelijke leegstand in te dammen en de Bergse binnenstad levendig te houden, moet lichte horeca zoals ijssalons, lunchrooms, kleine restaurants en afhaalzaken zich kunnen vestigen in winkelpanden. Zo wil de gemeente het centrum een impuls geven, maar lang niet alle horeca-ondernemers juichen dit plan toe.

 1. Vivianne (20) vlogt over vee. ‘Ik was drie jaar oud toen ik mijn eerste schaap verloste’
  PREMIUM
  video

  Vivianne (20) vlogt over vee. ‘Ik was drie jaar oud toen ik mijn eerste schaap verloste’

  RILLAND - Ze is opgegroeid op een akkerbouwbedrijf met honderden schapen, trotse eigenaar van haar eigen (tamme) schaap en pony, werkt in haar vrije tijd bij een varkenshouderij én een geitenboer in de buurt. Als het nodig is steekt ze ook haar handen uit de mouwen bij een melkveebedrijf en op een paardenstal. ,,Alleen met kippen heb ik niet zoveel”, lacht ‘trotse jonge boer’ Vivianne Goense (20) uit Rilland. Vanaf dit jaar vlogt ze over haar werk en haar studie Dier- en Veehouderij in Dronten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

 1. Horeca zet terrassen buiten: 'Tot hier en niet verder, de maat is vol!'
  Play

  Horeca zet terrassen buiten: 'Tot hier en niet verder, de maat is vol!'

 2. Sjoerd Sjoerdsma (D66): 'De hele oorlog tegen drugs slaat nergens op'
  Play

  Sjoerd Sjoerdsma (D66): 'De hele oorlog tegen drugs slaat nergens op'