De gemeenteraad van Woensdrecht vergaderde donderdag 28 mei in corona-opstelling in de raadszaal in Hoogerheide. In de eerste fysieke bijeenkomst in maanden ging het onder meer over de grote bezuinigingsoperatie die buurgemeente Bergen op Zoom wil doorvoeren.
Volledig scherm
De gemeenteraad van Woensdrecht vergaderde donderdag 28 mei in corona-opstelling in de raadszaal in Hoogerheide. In de eerste fysieke bijeenkomst in maanden ging het onder meer over de grote bezuinigingsoperatie die buurgemeente Bergen op Zoom wil doorvoeren. © Peter de Brie

‘Huwelijk Woensdrecht met Bergen op Zoom is onbespreekbaar’

HOOGERHEIDE - De ingrijpende bezuinigingsplannen van de gemeente Bergen op Zoom leiden tot grote zorgen in Woensdrecht over gevolgen voor de regionale samenwerking. De Bergse stelling dat herindeling geen taboe is, valt slecht.

  1. Bergenaren krijgen alsnog een lintje: ‘Dit is toch wel heel persoonlijk, een goed alternatief’

    Bergenaren krijgen alsnog een lintje: ‘Dit is toch wel heel persoon­lijk, een goed alterna­tief’

    BERGEN OP ZOOM - Ruim twee maanden later kregen dertien Bergenaren vrijdag alsnog een koninklijk lintje. Niet opgespeld vanwege de anderhalvemeterregel, maar in een etui met daarin de medaille in de Orde van Oranje-Nassau. En zo verhuisde de traditionele lintjesregen vanwege de coronacrisis dit jaar naar het oude stadhuis. ,,Dit is toch wel heel persoonlijk, een goed alternatief”, aldus decorandus Peet Bakx (63).

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom