Volledig scherm
Gemeente Bergen op Zoom en bpd hebben afspraken gemaakt over Meander fase 2. Op de foto een sfeerimpressie van hoe de woningen eruit gaan zien. © bpd

In deze Bergse wijk komen zo’n 300 woningen

BERGEN OP ZOOM - BPD gaat de komende jaren zo’n 300 woningen in de nieuwbouwwijk De Markiezaten bouwen. De gemeente Bergen op Zoom en ontwikkelaar BPD tekenden woensdagochtend de samenwerkingsovereenkomst. Daarmee is het officiële startschot gegeven voor Meander II.

Meander II is een deelgebied van de nieuwbouwwijk De Markiezaten. De gemeente Bergen op Zoom en BPD sloten dinsdag niet alleen een samenwerkingsovereenkomst, maar ook een verkoopovereenkomst voor de grond. Daarin staat dat de gemeente in het voor jaar 2020 de grond levert.

Meer groen en water

Die grond bevindt zich ten oosten van de Zuiderdreef. In totaal gaat BPD daar zo’n 300 woningen realiseren. De gemeente en BPD werkten de afgelopen anderhalf jaar aan het plan, dat moest worden aangepast aan ‘Stedelijke Programmering woningbouw’ en ‘Bestemmingsplan de Markiezaten’. Hierdoor komt er bijvoorbeeld meer groen en meer water in de wijk. In totaal heeft BPD al zo’n 170 woningen in de Markiezaten gebouwd.

BPD start eerst met de bouw van 35 rij-woningen, bestemd voor de verhuur, en 44 twee-onder-een-kapwoningen, bestemd voor de verkoop. ,,Daarmee willen we de nodige mix van woningen creëren, zodat de woningen ook toegankelijk zijn voor starters en huishoudens met een middeninkomen”, zegt Erik Leijten, directeur van BPD regio zuid.

Quote

We willen de nodige mix van woningen creëren, zodat de woningen ook toeganke­lijk zijn voor starters en huishou­dens met een middeninko­men

Erik Leijten, BPD

Start: halverwege 2020

Wethouder Patrick van der Velden is tevreden met de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. ,,We zijn blij dat we weer verder kunnen met de verdere woningbouwontwikkeling aan de zuidkant van de stad”, zegt hij. De woningen gaan aan het begin van 2020 in de verkoop. Als alles dan volgens planning verloopt, start de bouw halverwege 2020. Meer informatie: nieuwbouw-markiezaten.nl. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom