Volledig scherm
PREMIUM
Stockfoto. © ANP XTRA

Inwoners boos over komst nieuwe woningen in Steenbergen

STEENBERGEN - Bewoners van het Bastion zijn het niet eens met de plannen voor acht patiowoningen aan de Oost-Havendijk. Er zijn acht bezwaren ingediend tegen het verlenen van de omgevingsvergunning, die de bouw van de woningen mogelijk maakt.

Veertien personen dienden in totaal acht bezwaren in tegen de komst van acht patiowoningen aan de Oost-Havendijk in de nieuwbouwwijk Mauritzkwartier, vlakbij het gemeentehuis. ,,Tijdens de eerste steenlegging van onze huizen, heeft de wethouder gezegd dat er niet gebouwd zou worden op de dijk”, stelt Ruud Torcqué, een van de bezwaarmakers. ,,Dat is toen ook bevestigd door de projectontwikkelaar.”

  1. Met een miljoenenschuld kan Bergen op Zoom niet altijd aardig zijn
    PREMIUM
    analyse

    Met een miljoenen­schuld kan Bergen op Zoom niet altijd aardig zijn

    BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom heeft geld nodig. Veel geld, wil ze ooit de 240 miljoen euro aan schulden afbetalen. Toch is er nog altijd geen paniek op het stadskantoor. Wethouder Annette Stinenbosch gaf vorige maand in deze krant aan dat de financiële problemen dan weliswaar groot zijn, maar dat het ook weer niet zó ernstig is. Zo is er nog lang geen sprake van dat de gemeente onder toezicht van het Rijk komt.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom