Volledig scherm
PREMIUM
Om criminelen te kunnen pakken heeft de politie ook informatie van de bevolking nodig. De gemeente Woensdrecht lanceert in 2019 een campagne om inwoners sneller aangifte te laten doen. © ANP Jeroen Jumelet

Inwoners moeten politie vaker helpen ‘puzzelen’ tegen criminaliteit in Woensdrecht

HOOGERHEIDE - Aangifte doen of iets verdachts melden: mensen doen het nog veel te weinig. ,,Ook een zwak signaal kan net het puzzelstukje zijn dat de politie nog nodig heeft", stelt burgemeester Steven Adriaansen van Woensdrecht. Daar start in 2019 een campagne om inwoners tot melden te stimuleren.

Zelfs Arjen Lubach werd maandagavond aangehaald om Woensdrechtse politici en buurtpreventieteams te doordringen van de (drugs)criminaliteit in West-Brabant. Dat ligt gunstig bij de grens en de havens van Antwerpen en Rotterdam. ,,Dat geldt voor de legale én de illegale economie", zei Luuk van Poppel van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC), dat overheden steunt in de strijd.

  1. ‘We gaan de bloemetjes buiten zetten’
    Van 't Land

    ‘We gaan de bloemetjes buiten zetten’

    Abstract taalgebruik spiegelt vaak de concrete wereld om ons heen. Zo zijn er eigenlijk heel veel woorden en uitdrukkingen die iets met bloemen te maken hebben. Als bijvoorbeeld je vriend of vriendin thuiskomt met een nieuw stuk kleding wat je lelijk vindt, kun je misschien maar het best de waarheid een beetje verbloemen. En als iemand in de put zit, moet je ze misschien een beetje opfleuren. Als het je verjaardag is, mag je best eens de bloemetjes buiten zetten. Mensen die dáár dan weer niet van houden, zijn muurbloempjes.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom