Iris (18) en Bente (21) werken in mannenwe­reld­je: ‘Zeventien keer gesolliciteerd. En zeventien afgewezen’

videoWat nou ‘alleen voor jongens’, dacht Iris Kuijpers (18) een paar jaar geleden. Het stond op het bordje voor de stukadoorsopleiding tijdens de techniekdag. Of ze dat wel even zelf mocht bepalen. Inmiddels werkt ze vier dagen in de week als stukadoor. ,,Het is niet altijd even makkelijk, dat mannenwereldje.”

 1. Jehovah's Getuigen prediken in coronatijd per brief, app en QR-code: 'Hebben als geloofsgemeenschap een voorbeeldfunctie’
  PREMIUM

  Jehovah's Getuigen prediken in coronatijd per brief, app en QR-code: 'Hebben als geloofsge­meen­schap een voorbeeld­func­tie’

  Al ruim een jaar gaan Jehovah’s Getuigen niet meer van deur tot deur om mensen te interesseren voor het Woord Gods. De prediking zoals ze dat noemen, gebeurt vanwege de coronamaatregelen tijdens toevallige ontmoetingen en via brieven, telefoontjes en apps. En het gekke is, de ontvankelijkheid voor de Boodschap lijdt daar geenszins onder, merken ze.
 2. ‘Het geleur met bewoners moet klaar zijn’: Ineke Strijp trots op samenwerkende zorg op Vrederust
  PREMIUM

  ‘Het geleur met bewoners moet klaar zijn’: Ineke Strijp trots op samenwer­ken­de zorg op Vrederust

  Af is het ecologisch zorglandgoed op het vroegere Vrederustterrein nog niet, maar veel scheelt het niet. Het idee om op het Halsterse landgoed allerlei zorginstellingen bij elkaar te brengen om makkelijk en snel samen te werken, komt uit de koker van Ineke Strijp. Ze is er aan de vooravond van haar vertrek als bestuursvoorzitter GGZ WNB trots op dat ze een organisatie achterlaat die weer trots op zichzelf durft te zijn.
 3. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

 1. Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongelooflijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'
  Play

  Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongeloof­lijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'

 2. Felle discussie tussen Fleur Agema (PVV) en Jan Paternotte (D66) over vaccinatiepaspoort
  Play

  Felle discussie tussen Fleur Agema (PVV) en Jan Paternotte (D66) over vaccinatie­p­as­poort