Soet Kempeneer Trio in de Franse Tuin Markiezenhof tijdens JazzBoz 2019.
Volledig scherm
Soet Kempeneer Trio in de Franse Tuin Markiezenhof tijdens JazzBoz 2019. © Willem Jongeneelen

JazzBoz 2020 gaat niet door

BERGEN OP ZOOM - JazzBoZ, het Bergse jazzfestival dat gepland stond voor 5, 6 en 7 juni dit jaar, gaat definitief niet door vanwege de onzekerheid rondom de coronacrisis. 

Het festival wordt ook niet verplaatst naar later dit jaar.  Ten eerste omdat niemand weet hoelang de coronacrisis nog duurt. ,,En in het najaar of de winter denken we niet het festival te kunnen wegzetten zoals we dat voor ogen hebben", zegt voorzitter Bart Aarts van Stichting Bergse Jazz Evenementen (SBJE). 

Meer beleving

,,De festivalbezoeker verwacht meer dan een podium op een plein. Mensen willen beleving, verrast worden. Daar hebben we op ingezet. Als we het nu later zouden organiseren, dan moeten we juist daar op bezuinigen en dat willen we niet.”

Losse onderdelen van festival later dit jaar

Wel krijgen, als dat mogelijk is, losse onderdelen van het festival later dit jaar een podium. ,,Denk bijvoorbeeld aan de populaire streetparade, de kerkdienst of Jazz en Route, met live jazzmuziek in verschillende Bergse kroegen", vertelt Aarts. ,,Dat zijn onderdelen die zichzelf al bewezen hebben en ook los van JazzBoz gehouden kunnen worden. “

Natuurlijk is de stichting teleurgesteld. ,,Maar we hebben nu extra tijd om van JazzBoZ 2021 iets speciaals te maken, in de nieuwe vorm, zoals we die eigenlijk in 2020 voor het eerst aan publiek wilden tonen. We werken  aan een innovatief festival, waarbij beleving een grotere rol speelt dan ooit.” 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom