Volledig scherm
PREMIUM
Headliner van JazzBoZ is dit jaar Typhoon. Hij treedt zaterdagavond op in de Franse Tuin van het Markiezenhof. © Pix4Profs/Peter Braakmann

JazzBoZ: Balanceren tussen traditie en vernieuwing

BERGEN OP ZOOM - Glimlachen tijdens voorbij paraderende straatorkesten, dansen op funky passages vanaf een van de podia of stil genieten in het Markiezenhof tijdens een van de luisterconcerten. Op JazzBoZ kon het allemaal.

Editie 44 van JazzBoZ gaat niet de boeken in als de meest zonovergoten. Daar heeft de organisatie geen invloed op. Dat heeft het wel op het programma-aanbod en de locaties. Het festival blijft continu in ontwikkeling en de organisatie balanceert tussen traditie en vernieuwing. Wat pakte goed uit, wat leverde dat aan hoogtepunten op en wat ging er mis? Was het bijvoorbeeld nodig DJ Jaap Brienen te boeken op een avond dat er op nog 26 andere locaties muziek gemaakt werd en de stad zelf DJ Sebastian Floris bezit?

 1. Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’
  PREMIUM

  Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’

  HALSTEREN - Ze hebben het geschoten, daar op het dakterras van de Bosgaard. Groen uitzicht en over de laan komt altijd wel volk voorbij. Annie Nouwens zit eerste rang. ,,Vooral 's avonds zitten we hier vaak.'' Anneke Luijkx is nog aan het uitpuffen. Ze net met de scootmobiel naar buiten geweest. ,,Bijna tot aan de Sprenge.'' Mia Lagendijk heeft haar als vrijwilligster op het tochtje vergezeld. ,,Volgende week gaan we weer een stukje verder.'' Plonie van de Heuvel zit ook aan het tafeltje en is meer dan tevreden over de nieuwe huisvesting. ,,Het is hier amicaal, gezellig onder elkaar. Dat had ik daar veel minder.''
 2. Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom