Volledig scherm
PREMIUM
De Steenbergse raadzaal, waar Tim Huisman donderdag zijn ongenoegen uitte. © Pix4Profs/Peter Braakmann

‘Kemphanen’ in nieuwe Steenbergse coalitie

STEENBERGEN - De oppositiepartijen, met name D66, hebben kritiek op het voorstel voor de nieuwe Steenbergse coalitie. Informateur René Mol gaf donderdagavond tijdens de raadsvergadering uitleg over de coalitieonderhandelingen. 

Tim Huisman gebruikte namens D66 harde woorden. ,,Wij twijfelen of alle combinaties wel echt zijn onderzocht. In 56 minuten zou duidelijk zijn geworden dat D66 geen geschikte partij is. Dat is wel heel erg snel. Niet wij zijn de grote verliezers, dat zijn onze inwoners, bedrijven en het maatschappelijk middenveld.”

  1. Suikerarchief bevat een schat aan gegevens over sociaal-economische geschiedenis in deze streek
    PREMIUM

    Suikerar­chief bevat een schat aan gegevens over sociaal-economi­sche geschiede­nis in deze streek

    STEENBERGEN/DINTELOORD - Of Koningin Máxima eind deze maand wordt herinnerd aan de suikerindustrie in Steenbergen is twijfelachtig. Toch staat ze bij de officiële opening van verpleeghuis Hof van Nassau op pure suikergrond. Alle sporen van de vroegere suikerfabriek langs de kade zijn Steenbergen al lang uitgewist. Resteren slechts de waardevolle archiefstukken van de fabriek, die recentelijk in veilige handen van het West-Brabants Archief zijn gekomen. En daar in de studiezaal voortaan in te zien.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom