Volledig scherm
PREMIUM
Rechts op de foto de flessenhals op Zoomland, waar het verkeer van twee naar een rijstrook gaat. © RAMON MANGOLD

Knelpunt Zoomland al in 2011 voorspeld

BERGEN OP ZOOM - Het gemeentebestuur van Bergen op Zoom staat erop dat knooppunt Zoomland is gereconstrueerd voordat de A4 (Delft - Bergen op Zoom - Antwerpen) eind 2013 in zijn geheel open gaat. ,,We laten ons niet met een kluitje in het riet sturen. Dit moet voor de opening zijn aangepakt”, eist wethouder Ton Linssen.

Tekst uit deze krant. Het blijken met de kennis van nu wijze woorden te zijn geweest in 2011. Zeven jaar geleden trok Bergen op Zoom al aan de bel. Wilde modernisering van Zoomland. En zes rijstroken tussen Zoomland en knooppunt Markiezaat waar de afslag naar Antwerpen is.

 1. Canadees schoolkoor bezoekt Bergen op Zoom
  video

  Canadees schoolkoor bezoekt Bergen op Zoom

  BERGEN OP ZOOM - Wat ging er door het hoofd van de Canadese militairen die in de Tweede Wereldoorlog naar Europa kwamen om te vechten? ,,Waarom besloten ze om te gaan vechten? Wat waren hun verwachtingen voor de toekomst?” Dat schoot Mark de Robertis als eerste binnen toen hij de Canadese begraafplaats in Bergen op Zoom zag. De Canadese tiener was een van de tachtig mensen die woensdag het ereveld bezochten. Een koor, samen met hun ouders, afkomstig van jongensschool Crescent School in Toronto.
 2. ‘Bergse raad gepasseerd in financiële afwikkeling afbouw Eventum’

  ‘Bergse raad gepasseerd in financiële afwikke­ling afbouw Eventum’

  BERGEN OP ZOOM - Als college van B & W zelfstandig 1,1 miljoen euro extra uittrekken voor de afbouw van Eventum, zonder de raad om krediet te vragen, kan absoluut niet door de beugel. Dat vinden D66, Lijst Linssen, SP, PvdA en Samen 0164. Een ingediende motie van treurnis tegen het college haalde het deze week niet tijdens de begrotingsvergadering. Wel komt er een debat over hoe in de toekomst gehandeld moet worden in soortgelijke situaties.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom