Volledig scherm
Glastuinbouw © Thinkstock

Kwekerij Hoogerbrugge woest op de gemeente Bergen op Zoom

LEPELSTRAAT - Kwekerij Hoogerbrugge in Lepelstraat vindt het onbegrijpelijk dat de gemeente Bergen op Zoom wederom op gronden die zij in haar bezit heeft niet de bestemming glastuinbouw heeft gelegd. In de ogen van het bedrijf legt de gemeente daarmee een besluit van de Raad van State naast zich neer.

Pieter Hoogerbrugge, die samen met zijn broer het bedrijf aan de Zoekweg runt, wijst erop dat het bedrijf in 2015 een zaak tegen de gemeente bij de Raad van State heeft gewonnen. ,,In het oordeel staat dat de gemeente binnen 26 weken een nieuw besluit moest nemen. We zijn nu bijna vijf jaar verder en de reparatie is nog steeds niet gedaan."

Quote

De gemeente moest binnen 26 weken een nieuw besluit nemen. We zijn nu bijna vijf jaar verder

Pieter Hoogerbrugge, Kwekerij Hoogerbrugge

Vicieuze cirkel

Quote

Onze uitbrei­ding wordt telkens om onduidelij­ke redenen weggelaten

Pieter Hoogerbrugge, Kwekerij Hoogerbrugge

Hoogerbrugge brengt de kwestie naar voren tijdens de gemeenteraadsvergadering waarin over een herziening van het bestemmingsplan Buitengebied Noord wordt gesproken. Hij hoopt dat er eindelijk een oplossing komt voor het probleem en nodigt de raad uit een bezoek te brengen aan het bedrijf. ,,Onze uitbreiding wordt telkens om onduidelijke redenen weggelaten. Nu moeten we weer naar de Raad van State, met alle gevolgen van dien. We willen uit deze vicieuze cirkel raken."

De gemeenteraad wil ook weten waarom Bergen op Zoom ogenschijnlijk een uitspraak van de Raad van State niet opvolgt. De betrokken ambtenaar stelt echter dat zaken anders liggen. ,,In onze optiek hebben we dat wel gedaan. Maar het lijkt ons goed samen nog eens het gesprek aan te gaan." Hoogerbrugge gaat graag op die uitnodiging in.

De raad heeft de besluitvorming over het bestemmingsplan een maand verschoven.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom