Volledig scherm
Een hennepkwekerij. © Anton Kappers

‘Levensgevaarlijke situatie’ in drugswoning in buurt van basisschool Welberg

WELBERG - In een woning aan de Kapelaan Kockstraat in Welberg zijn vrijdagmiddag een hennepkwekerij en stoffen voor de productie van GHB gevonden. Burgemeester Ruud van den Belt heeft de woning voor drie maanden gesloten, omdat er een ‘levensgevaarlijke situatie’ was ontstaan.  

,,Het schakelbord in de meterkast stond op het punt stond van doorbranden. Een levensgevaarlijke situatie waarmee de bewoner niet alleen zichzelf, maar ook de omwonenden in gevaar heeft gebracht”, Van den Belt. ,,Bovendien staat de woning in de buurt van een basisschool. De risico’s die productie en handel in drugs met zich meebrengen zijn niet te overzien. Daarom sluit ik de woning voor een periode van drie maanden.”

De woning is van 19 april 2019 tot 19 juli 2019 gesloten op basis van de Opiumwet. 

  1. Onverwachte wendingen, ze horen bij ons werk
    Van 't Land

    Onverwach­te wendingen, ze horen bij ons werk

    Onze dagen lopen nooit zoals we denken dat ze gaan. Zo zei Caroline deze week: ,,Leuke dag, maar ik heb nog niets gedaan van wat ik wilde doen.” En Brina: ,,Ik heb veel gedaan, maar niet datgene wat jij had gevraagd om te doen.” Dat ik daar iets beter in ben, is waarschijnlijk de reden dat ik de agenda beheer en alle kinderfeestjes, rondleidingen et cetera inplan. Ik let er altijd op dat dit heel zorgvuldig gebeurt, want stel je eens voor dat dat misloopt...

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom