Volledig scherm
PREMIUM
Louis van der Kallen met een krantenknipsel met foto uit 1982 waarop ook zijn vrouw en zoon te zien zijn. Ank hielp en steunde Louis altijd onvoorwaardelijk in zijn politieke loopbaan. © Pix4Profs/Tonny Presser

Liefde op de klanken van het Wolgalied

in liefdevolle herinneringBERGEN OP ZOOM - Louis en Ank van der Kallen waren een twee-een-heid. Al meer dan vijftig jaar samen en diep verbon-den in hun liefde voor elkaar en zoon Alexander.

Deel uw herinnering

Heeft u dierbare herinneringen aan een overleden partner, familielid, vriend(in) of kennis? Wij luisteren graag naar uw verhaal. U kunt zich opgeven voor de rubriek In Liefdevolle Herinnering door een mail te sturen naar s.denboer@bndestem.nl

Ank van der Kallen overleed op 14 mei, nog maar 68 jaar oud. Ze kampte al jaren met allerlei lichamelijke klachten, toen op 21 januari kanker werd geconstateerd. Bijna iedereen in Bergen op Zoom kent Ank en Louis van der Kallen. Louis zit al meer dan 30 jaar in de gemeenteraad voor de BSD en was, naast zijn fulltime baan, actief in de Provinciale Staten, het Waterschap, de Kamer van Koophandel en vele andere organisaties.

  1. Schuldgevoel
    Van het land

    Schuldge­voel

    Ik denk erover om op vakantie te gaan. Mét het vliegtuig! Een aantal jaar geleden zou ik daar geen twee keer over hebben nagedacht. Maar omdat vliegen zo ongelofelijk slecht is voor het milieu, heb ik daar tegenwoordig toch een schuldgevoel bij. En dat schuldgevoel heb ik steeds vaker. Als ik een plastic tasje nodig heb voor mijn aankopen bij de supermarkt bijvoorbeeld. Of als ik een pot chocopasta met palmolie uit Maleisië koop (al is het van ‘duurzame plantages’). Zelfs bij een stuk watermeloen. En dan heb ik het nog niet over de aanschaf van nieuwe kleren die ergens door overwerkte mensen in Bangladesh gemaakt worden.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom