Volledig scherm
© Marian Stipdonk

Lieveheersbeestje in strijd tegen bladluis in Tholen

THOLEN – Tholen gaat lieveheersbeestjes inzetten in de strijd tegen bladluis. Al een paar jaar wordt een aantal boomrijke plekken geteisterd door een ware bladluizenplaag. Volgens de gemeente is het lieveheersbeestje de oplossing voor het plakkerige probleem op ramen van huizen en auto’s.

Bladluis zorgt in dit jaargetijde voor veel overlast. De ontlasting van de luis is een kleverig goedje dat honingdauw wordt genoemd. De honingdauw kan terechtkomen op tafels en stoelen van terrassen, maar ook autobezitters zijn niet blij met de uitwerpselen van de luis. 

Op honderd plekken in de gemeente zijn zakjes met larven van lieveheersbeestjes in de bomen gehangen. Een biologische oplossing die ook elders in het land wordt toegepast. 

Het uitzetten gebeurt door een zakje, met larven in zaagsel, op de stam van een boom aan te brengen. Vervolgens is het een kwestie van tijd tot de larven zich massaal storten op de luizen. Met als gevolg minder plakkerige overlast voor Tholenaren. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bijeenkomst in provinciehuis Den Bosch: ‘Noem arbeidsmigranten voortaan internationals. Dat klinkt beter’

    Bijeen­komst in provincie­huis Den Bosch: ‘Noem arbeidsmi­gran­ten voortaan internatio­nals. Dat klinkt beter’

    DEN BOSCH - Zelfs als de economische groei stilvalt, blijft in Noord-Brabant structureel grote behoefte aan arbeidsmigranten. Oorzaak: de uitstroom op de arbeidsmarkt door pensionering is groter dan de instroom van jonge werknemers. ,,Alleen al in de techniek lopen we eind 2020 tegen een tekort aan van 20.000 mensen. Arbeidsmigranten zijn dus geen probleem, maar bittere noodzaak.”
  2. Bergse kinderen leren alles over de nar in aanloop naar Vastenavend

    Bergse kinderen leren alles over de nar in aanloop naar Vastena­vend

    BERGEN OP ZOOM - Kinderen van de verschillende basisscholen in Bergen op Zoom zullen de komende tijd van alles leren over de figuur de nar. De werkgroep Kindervastenavend gaf donderdag in een zaal vol leerkrachten de aftrap voor ‘project nar’, de opvolger van de Blauwe Schuit vorig jaar. Belangrijkste onderdeel dit jaar is een interactieve voorstelling in Den Enghel. Doel van de stichting is om kinderen warm te maken voor Vastenavend.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom