Volledig scherm
© Marian Stipdonk

Lieveheersbeestje in strijd tegen bladluis in Tholen

THOLEN – Tholen gaat lieveheersbeestjes inzetten in de strijd tegen bladluis. Al een paar jaar wordt een aantal boomrijke plekken geteisterd door een ware bladluizenplaag. Volgens de gemeente is het lieveheersbeestje de oplossing voor het plakkerige probleem op ramen van huizen en auto’s.

Bladluis zorgt in dit jaargetijde voor veel overlast. De ontlasting van de luis is een kleverig goedje dat honingdauw wordt genoemd. De honingdauw kan terechtkomen op tafels en stoelen van terrassen, maar ook autobezitters zijn niet blij met de uitwerpselen van de luis. 

Op honderd plekken in de gemeente zijn zakjes met larven van lieveheersbeestjes in de bomen gehangen. Een biologische oplossing die ook elders in het land wordt toegepast. 

Het uitzetten gebeurt door een zakje, met larven in zaagsel, op de stam van een boom aan te brengen. Vervolgens is het een kwestie van tijd tot de larven zich massaal storten op de luizen. Met als gevolg minder plakkerige overlast voor Tholenaren. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zaak top No Surrender met Klaas Otto in juni voor de rechter

    Zaak top No Surrender met Klaas Otto in juni voor de rechter

    BERGEN OP ZOOM - De vier hoogste bazen van de omstreden motorclub No Surrender moeten op 22 juni voor het eerst voor de rechter in Groningen verschijnen. Het zijn de oprichter van de club Klaas Otto, captain Henk Kuipers uit Emmen, Rico R., de voorman in Zeeland en de rechterhand van Kuipers, Theo ten V. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hen onder meer van het leiding geven aan een criminele organisatie, afpersing, zware mishandeling en bedreiging.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom