Volledig scherm
PREMIUM
Lisanne van den Bulk en Maarten Raaijmakers van de Commissie Welstand en Monumenten (links) bekeken onlangs met twee ambtenaren de bomen aan de Rijtuigweg. Aan de zuidkant mag de gemeente vanaf maandag 27 zwakke kastanjes kappen, aan de noordzijde 10. De rest wordt nog nader onderzocht. © Peter De Brie

Maandag bijltjesdag voor 37 bomen aan Rijtuigweg in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - 37 van de 124 oude kastanjes aan de Rijtuigweg in Bergen op Zoom gaan de kerst niet halen. Maandag start de kap van 27 bomen aan de Rijtuigweg-Zuid en 10 bomen aan de Rijtuigweg Noord omdat ze te ziek, instabiel en dus gevaarlijk zijn.

Eigenlijk had de gemeente op 5 november al 74 bomen willen ruimen. Aanleiding was de storm begin dit jaar die uitmondde in de noodkap van in totaal 64 kastanjes omdat die op omvallen stonden.

 1. Nachtmerries voor meisje na jarenlang misbruik door neef (32) op familiedagen in Bergen op Zoom

  Nachtmer­ries voor meisje na jarenlang misbruik door neef (32) op familieda­gen in Bergen op Zoom

  BERGEN OP ZOOM - Een 32-jarige man uit Bergen op Zoom is woensdag in hoger beroep veroordeeld voor het jarenlange misbruik van zijn minderjarige nichtje. Het hof legt hem een gevangenisstraf op van twaalf maanden, waarvan een half jaar voorwaardelijk, en drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie. Volgens het gerechtshof heeft de man zijn nichtje jarenlang nachtmerries en lichamelijke klachten bezorgd.
 2. Fivente en gemeente strijden bij rechter over zorgwoningen in Bergen op Zoom
  PREMIUM

  Fivente en gemeente strijden bij rechter over zorgwonin­gen in Bergen op Zoom

  MIDDELBURG - Heeft de gemeente Bergen op Zoom rustig achterover geleund en een wanprestatie geleverd zoals advocaat Martens van Fivente beweert? Of is de zaak die is aangespannen door het vastgoedbedrijf, dat 65 woonzorgwoningen wilde bouwen op het terrein van de voormalige brandweerkazerne, er eentje in categorie ‘niet geschoten is altijd mis’ zoals de gemeentelijk advocaat Kruitwagen naar voren brengt?

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom