Volledig scherm
PREMIUM
Lisanne van den Bulk en Maarten Raaijmakers van de Commissie Welstand en Monumenten (links) bekeken onlangs met twee ambtenaren de bomen aan de Rijtuigweg. Aan de zuidkant mag de gemeente vanaf maandag 27 zwakke kastanjes kappen, aan de noordzijde 10. De rest wordt nog nader onderzocht. © Peter De Brie

Maandag bijltjesdag voor 37 bomen aan Rijtuigweg in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - 37 van de 124 oude kastanjes aan de Rijtuigweg in Bergen op Zoom gaan de kerst niet halen. Maandag start de kap van 27 bomen aan de Rijtuigweg-Zuid en 10 bomen aan de Rijtuigweg Noord omdat ze te ziek, instabiel en dus gevaarlijk zijn.

Eigenlijk had de gemeente op 5 november al 74 bomen willen ruimen. Aanleiding was de storm begin dit jaar die uitmondde in de noodkap van in totaal 64 kastanjes omdat die op omvallen stonden.

  1. Recordaantal fluitketelschuivers op de ijsbaan in Hoogerheide
    video

    Recordaan­tal fluitketel­schui­vers op de ijsbaan in Hoogerhei­de

    HOOGERHEIDE - Een heerlijk woord is het: fluitketelschuiven. Qua woordwaarde (46 punten!) laat het bij Scrabble het vergelijkbare curlen (16 punten) ver achter zich. Maar die sport heeft dan wél weer een Olympische status. In Hoogerheide is het fluitketelschuiven in elk geval erg populair. Maar liefst 17 teams verzamelen zich zaterdag op de ijsbaan voor de strijd om de derde fluitketelschuivenbokaal. ,,Een recordaantal deelnemers’', zegt Bram Beening van de organisatie.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom