Volledig scherm
PREMIUM
Arbeidsmigranten in de kas van Red Star aan het werk. © peter van trijen/pix4profs

‘Maatwerk voor huisvesten arbeidsmigranten in gemeente Steenbergen’

STEENBERGEN - Als het gaat om de huisvesting van arbeidsmigranten, dan moet de gemeente per bedrijf kijken hoe dat het beste geregeld kan worden. Die boodschap gaf de Steenbergse politiek wethouder Wilma Baartmans mee. Zij was het daarmee eens. ,,We gaan ondernemers niet het mes op de keel zetten.”

Na maanden van praten kan het nieuwe beleid voor huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente Steenbergen van start gaan. Eind deze maand moet de gemeenteraad nog het groene licht geven, maar tijdens een vergadering op het gemeentehuis bleek dat een meerderheid van de partijen het eens is met de inhoud. Het huisvesten van arbeidsmigranten in de kernen mag straks niet meer: werkgevers hebben zes maanden de tijd om alternatieve huisvesting te realiseren. Idealiter gebeurt dit op het eigen bedrijfsterrein. Op het AFC Nieuw Prinsenland mogen daarentegen geen arbeidsmigranten wonen. Wel wordt er ruimte geboden voor een of meerdere pensions ten zuiden van de Noordlangeweg, voor maximaal tien jaar.

  1. Eerste hulp bij Vastenavend dankzij Joep
    Geneuzel

    Eerste hulp bij Vastena­vend dankzij Joep

    Wie door al dat geklaag en gezeik van de grootste sneuneuzen van Nederland, de familie van Rossem, heen keek, zag vooral iets heel moois op tv. Ons Krabbegat. Die prachtige, historische binnenstad waar ze doorheen liepen en zo weinig oog voor hadden. Maar stel je voor dat je uit de Randstad komt, datzelfde zag en dit weekend meteen die mooie stad wil ontdekken. Dan schrik je. Gelukkig heeft Joep Blokland van biercafé ‘t Locomotiefke daar een oplossing voor.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom