Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Man (22) uit Bergen op Zoom bestelt pizza en betaalt met nepgeld

Bergen op Zoom - Een 22-jarige man uit Bergen op Zoom heeft woensdagavond in woonplaats zijn bestelde pizza's met vals geld afgerekend. De bezorger waarschuwde de politie, die de man heeft aangehouden.

Woensdagavond rond 18.30 uur leverde een pizzabezorger twee pizza's af in de wijk Gageldonk in Bergen op Zoom. De verdachte rekende af met een briefje van tien euro en een briefje van twintig. Nadat de bezorger weer terug was in de pizzeria bleek dat het briefje van twintig nep was. De bezorger belde de politie, die het valse biljet controleerde. Op het biljet stond de tekst ‘This is not legal, it’s to be used for motion probs’.

Agenten reden naar het bezorgadres en hielden de verdachte in zijn woning aan. Het valse biljet is in beslag genomen voor onderzoek. De verdachte moet zich later melden op het politiebureau.

Zondag werd in Roosendaal ook een 22-jarige man aangehouden die een pizza betaalde met vals geld. Hij rekende af met een briefje van vijftig euro. Een politiewoordvoerder laat weten dat het niet dezelfde man was als de Bergse verdachte.

  1. Schuldgevoel
    Van het land

    Schuldge­voel

    Ik denk erover om op vakantie te gaan. Mét het vliegtuig! Een aantal jaar geleden zou ik daar geen twee keer over hebben nagedacht. Maar omdat vliegen zo ongelofelijk slecht is voor het milieu, heb ik daar tegenwoordig toch een schuldgevoel bij. En dat schuldgevoel heb ik steeds vaker. Als ik een plastic tasje nodig heb voor mijn aankopen bij de supermarkt bijvoorbeeld. Of als ik een pot chocopasta met palmolie uit Maleisië koop (al is het van ‘duurzame plantages’). Zelfs bij een stuk watermeloen. En dan heb ik het nog niet over de aanschaf van nieuwe kleren die ergens door overwerkte mensen in Bangladesh gemaakt worden.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom