Volledig scherm
De man liep met het wapen door de Heiningen in Bergen op Zoom. © Christian Traets/MaRicMedia

Man zwaait in de buurt van kinderen weer met vuurwapen in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De 52-jarige man die op 9 september met een nep vuurwapen door Bergen op Zoom liep, is donderdagavond weer aangehouden. Hij liep weer met een (vuur)wapen te zwaaien. Kinderen in de buurt hadden het gezien en gemeld. 

De melding kwam rond 18.15 uur binnen. De man zou in de buurt van kinderen met een vuurwapen hebben gezwaaid. De melding werd zeer serieus genomen en meerdere politie-eenheden trokken hun kogelwerende vesten aan, snel op weg naar de Heiningen. Er werden ook specialistische diensten opgeroepen. 

Eenmaal onderweg kwam de informatie binnen dat het om dezelfde man zou gaan die op 9 september ook al met een nepvuurwapen rond liep. De politie had toen een waarschuwingsshot gelost en de man ingerekend. 

De verdachte was ondertussen een woning in gegaan. Toen de politie de omgeving afgezet had en op de aanhoudingsspecialisten wachtte kwam de man naar buiten. Hij werd direct aangehouden. Op dat moment had hij geen wapen bij zich. De woning van de man wordt onderzocht. 

Volledig scherm
Ter illustratie. Een nepvuurwapen. © Marc Bolsius
  1. Vrienden van Bokki uit Huijbergen gaan kraamkliniek bouwen in Mowi, Tanzania
    PREMIUM

    Vrienden van Bokki uit Huijbergen gaan kraamkli­niek bouwen in Mowi, Tanzania

    HUIJBERGEN - De Vrienden van Bokki beginnen in februari aan hun nieuwe 'missie': het bouwen van een kraamkliniek in Tanzania aan de voet van de Kilimanjaro. In februari beginnen vier enthousiastelingen aan de bouw, in september gaat een groep sportievelingen de Kilimanjaro beklimmen om geld in te zamelen voor deze kraamkliniek. Een mooie klapper voor hun 35-jarig bestaan. ,,De lokale bevolking is erg gebaat bij zo'n plek", aldus penningmeester Richard van Stel.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom