Volledig scherm
© ADN Beeldredactie

Meer vraag naar pleeggezinnen

BERGEN OP ZOOM - De vraag naar pleeggezinnen groeit. Daarom houdt Stichting dag en Woonvoorziening (SDW) 28 augustus een informatiebijeenkomst over pleegzorg in het Geminigebouw in Bergen op Zoom.

,,Kinderen werden voorheen met regelmaat  in een jeugdinstelling geplaatst. Tegenwoordig vinden we het belangrijk dat kinderen opgroeien in een huiselijke sfeer", vertelt Anky Vroegop van SDW. ,,We streven er nu naar kinderen zoveel mogelijk te plaatsen in gezinnen. Dat maakt dat de vraag naar pleeggezinnen groeit."

Pleegzorg

Het gaat om twee vormen van pleegzorg.  Soms hebben ouders en kind met regelmaat een 'adempauze'nodig  en gaat het kind bijvoorbeeld een weekend per maand bij een pleeggezin logeren. ,,Zo kan uithuisplaatsing worden voorkomen." In andere gevallen is het nodig dat een kind voor een langere periode in een pleeggezin geplaatst wordt en daar opgroeit. 

Er zijn zeker tien nieuwe pleeggezinnen nodig om in de behoefte in West-Brabant te kunnen voorzien. Maar, hoe meer pleeggezinnen er zijn hoe beter het is. ,,Om een goede match te kunnen maken is het goed om  verschillende gezinnen te kunnen raadplegen."

Ondersteuning

De mogelijkheden van pleegzorg, de ondersteuning daarbij van SDW, het contact met de biologische ouders, hoe je pleegouder kunt worden en de financiële vergoedingen zijn allemaal onderwerpen die op de informatiebijeenkomst besproken worden. Er zijn begeleiders en pleegouders aanwezig om vragen te beantwoorden. 

De informatieavond begint om 20.00 uur en is vrijblijvend. Aanmelden kan via pleegzorg@sdwzorg.nl. Dit najaar volgt ook nog een bijeenkomst in Roosendaal.

SDW ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijk beperking of een ontwikkelingsachterstand. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom