Meesterlijke acts bij circus in Steenbergen

VIDEOSTEENBERGEN - Familiecircus Barani is neergestreken op het Floraplein, tegenover de Jumbo supermarkt in Steenbergen. In de kleurrijke ouderwetse circustent stelen paarden en honden de show. Het publiek geniet van de spectaculaire acts. Wie wil, kan nog tot en met maandag een kijkje komen nemen.

Een jongleur met een nagenoeg perfecte techniek. Dat is Robbie zonder meer. In een blauwe stofjas etaleert hij zijn kunsten met niet vijf, maar tien borden tegelijk, ronddraaiend op stokjes. Een lust voor het oog. Voor het publiek is het alsof de borden niet kunnen vallen. Nonchalant geeft Robbie ze beurtelings een zwieper. "Dat kan toch niet", zegt een meisje tegen haar moeder. Die haalt haar schouders op. 

Een kleine tachtig man is op de eerste voorstelling afgekomen. Veel kinderen, enkele ouders en grootouders. Op rode bankjes zitten ze rond de circus piste. Het programma begint met een spectaculaire act met twee paarden. Beheerst lopen ze rondjes, terwijl een man met glad achterover gekamd haar en een rode glitterjas instructies geeft. Als een van de paarden steigerend op zijn achterbenen zijn kunstje laat zien, gaat de tent uit zijn dak. 

Verwacht bij circus Barani geen leeuwen, olifanten of andere wilde dieren. Sinds het verbod op wilde dieren moet het publiek het stellen met paarden en honden die halsbrekende toeren uithalen. In de praktijk niet minder vermakelijk. Drie honden springen beurtelings door hoepels. Keer op keer gevolgd door wat lekkers als complimentje voor de gemaakte prestatie. Aan het eind van de acts springt een van de honden zelfs op de rug van een van de paarden. Samen maken ze een rondje door de piste. 

Een hoogstandje dat de 7-jarige Sanne naar het randje van haar stoel drijft. Ze gaat helemaal op in de act. Naast paarden komen ook duiven, geiten en katten in actie. En natuurlijk ontbreekt de circusclown niet. Het programma duurt ongeveer anderhalf uur. 

Voor wie het allemaal heeft gemist, geen paniek. Er volgen de komende dagen nog verschillende voorstellingen. Vrijdag om vijf uur, zaterdag en zondag om drie uur en maandag om twee uur. Circus Barani wordt gerund door de familie Zinnecker en reist sinds 2012 door ons land.

Volledig scherm
Familiecircus Barani heeft haar tenten opgeslagen in Steenbergen. © Tonny Presser © 2018
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom