Volledig scherm
Den Bosch. Afsluiting van het Innovatielab bij het Koning Willem 1 college in âęs-Hertogenbosch met een optreden van John de Bever © copyright Olaf Smit

Meezingen met Danny de Munk en John de Bever bij BergenOpZoomNL

BERGEN OP ZOOM - Na de uitverkochte eerste jaargang was het meteen duidelijk: BergenOpZoomNL, het zomerse broertje van het al langer bestaande Roosendaals feestje, krijgt dit jaar een groots vervolg.

Op zaterdag 16 juni komen elf Nederlandstalige artiesten en DJ Galaga in een tent op het festivalterrein aan de Boulevard in Bergen op Zoom 'het gezelligste meezingfeest van Brabant' opluisteren met een reeks hits waarop het altijd minimaal meedeinen is.

Toppers

Daarbij aanwezig zijn landelijke toppers als Danny de Munk, Jannes, Snollebollekes en Django Wagner. Ook de populaire regionale artiest Marijn van Geel krijgt opnieuw de kans zich aan een groot publiek te presenteren.

Het repertoire op BergenOpZoomNL varieert van Amsterdamse volksliedjes, smartlappen tot meezingers met een vette knipoog.

'Gekkenhuis'

Zo zal ongetwijfeld ook het ultieme feestlied van de laatste festivalseizoenen door de hele tent massaal worden meegezongen: Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht, van oud-voetballer John de Bever.

De zanger uit Den Bosch heeft het er maar druk mee. ,,Dat lied zorgt al een paar jaar voor een gekkenhuis. Overal het dak eraf. Ik kom ermee op en ik ga ermee weg. De feedback die ik terugkrijg van het publiek is geweldig. Het verveelt niet. Ook niet voor mij, want ik heb het inmiddels toch al wel een paar duizend keer gezongen.''

BergenOpZoomNL vindt op 16 juni plaats op het evenemententerrein Boulevard.

  1. BC De Waterstraot in Halsteren heeft polyester vaarwel gezegd, lucht in bouwkot veel frisser: ‘Je ruikt alleen nog de lassers’

    BC De Waterstra­ot in Halsteren heeft polyester vaarwel gezegd, lucht in bouwkot veel frisser: ‘Je ruikt alleen nog de lassers’

    HALSTEREN - Jong en oud is in het bouwkot in de weer, met de kwast of op een andere manier. De grote A-wagen van BC De Waterstraot is weer ontworpen door Perry Schuurbiers en ziet er veelbelovend uit. Verder veel bekende plaatjes, zoals in voorgaande jaren. Maar waar is toch die typische lucht van het bouwkot? De geur van polyester als belangrijkste bouwmateriaal?

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom