Volledig scherm
PREMIUM
In dit pand aan de Bosstraat 30 in Bergen op Zoom wil Memo jongeren tussen de 16 en 26 jaar met een psychiatrische beperking begeleiden richting zelfstandig wonen. © Henk van Ingen

Memo krijgt groen licht om jongeren te huisvesten in Bosstraat en Lindebaan in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De bezwaren van omwonenden tegen de komst van jongeren met een psychiatrische beperking in de Bosstraat en de Lindebaan in Bergen op Zoom zijn afgewezen. Daarmee lijkt de weg vrij voor Praktijk Memo om tien tijdelijke units en vier appartementen in te richten om de jongeren te huisvesten.

Het voormalige onderkomen van babyspeciaalzaak Klein Duimpje aan de Bosstraat wordt verbouwd en omgevormd tot vier appartementen. Jongeren tussen de 16 en 26 jaar worden begeleid in de laatste fase naar zelfstandig wonen.  Aan de Lindebaan verrijzen tien tijdelijke woonunits die daar maximaal tien jaar mogen staan.

  1. Canadees schoolkoor bezoekt Bergen op Zoom
    video

    Canadees schoolkoor bezoekt Bergen op Zoom

    BERGEN OP ZOOM - Wat ging er door het hoofd van de Canadese militairen die in de Tweede Wereldoorlog naar Europa kwamen om te vechten? ,,Waarom besloten ze om te gaan vechten? Wat waren hun verwachtingen voor de toekomst?” Dat schoot Mark de Robertis als eerste binnen toen hij de Canadese begraafplaats in Bergen op Zoom zag. De Canadese tiener was een van de tachtig mensen die woensdag het ereveld bezochten. Een koor, samen met hun ouders, afkomstig van jongensschool Crescent School in Toronto.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom