Volledig scherm
PREMIUM
Deelnemer Jos Schilleman (73) is blij met de tips via de app. ,,Het zorgt constant voor nieuwe ingevingen.’’ © Peter Braakamnn/Pix4Profs

Met een slim horloge gaan Bergse ouderen de strijd met geheugenverlies aan

BERGEN OP ZOOM - Wie ouder wordt, herkent het vast. Een woord vergeten of de oriëntatie even kwijt zijn. Een app en een intelligent horloge kunnen daarbij helpen.

,,Aangenaam, de patiënt’’, grapt Jos Schilleman (73) bij binnenkomst. Hij is een van de (voorlopig) 28 deelnemers aan het project Do ACTIVE, een samenwerking tussen zorgorganisatie tanteLouise en de gemeente Bergen op Zoom. Met de combinatie van een app op de mobiele telefoon en een slim horloge gaan zij de strijd aan met geheugenverlies.

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom