Volledig scherm
PREMIUM
Samenwerking De Steenspil met Natuurpodium. Leerlingen krijgen enkele meerkeuzevragen over de Brabantse Wal. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Middelbare scholieren gaan samen met Natuurpodium de strijd aan tegen zwerfafval

HALSTEREN - Steenspil in Halsteren is de eerste middelbare school in de gemeente Bergen op Zoom die intensiever gaat samenwerken met Natuurpodium Brabantse Wal. Samen gaan ze de strijd aan tegen zwerfafval.

Net als op de basisscholen, moet de samenwerking bij leerlingen de interesse voor de natuur en hun omgeving vergroten. ,,Ze zijn nog niet van ons af”, grapt Robert Deliën van Natuurpodium. ,,Ons doel is dat leerlingen uit het voortgezet onderwijs minimaal één keer deelnemen aan een educatief project rondom natuur en duurzaamheid.”

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom