Volledig scherm
PREMIUM
De Modelspoorclub Bergen op Zoom bouwt onder meer aan het NS-station. © Chris van Klinken/Pix4Profs

Modelbouwers Bergen op Zoom: ‘Elke aanslag is einde vereniging’

BERGEN OP ZOOM - Elke belastingaanslag is het einde voor Modelspoorclub Bergen op Zoom. Dat wil Guust Hermans nog eens benadrukken nu duidelijk is geworden dat de vereniging geen aanslag voor reclamebelasting heeft gekregen van de gemeente, maar voor de ozb, de rioolheffing, waterschapsbelasting en voor de bijdrage aan het ondernemersfonds voor het winkelpand in de Fortuinstraat dat als clublokaal wordt gebruikt.

Van opluchting bij de modelspoorbouwers is dan ook nog geen sprake, zegt Hermans. ,,We dachten dat het reclamebelasting was. Nu blijkt het om andere gemeentelijke belastingen te gaan.” De vereniging is inmiddels gebeld door de gemeente. ,,De aanslag is voorlopig on hold gezet. Tot duidelijk is wat wij moeten betalen. En wat mogelijk voor rekening van de eigenaar van het pand is.”

  1. De CatasTroffee: wie gaat er het leutigst om met de catastrofes van Bergen op Zoom?
    PREMIUM
    column

    De CatasTrof­fee: wie gaat er het leutigst om met de catastro­fes van Bergen op Zoom?

    Begint het al een beetje te jeuken? Nee, ik heb het nu even niet over symptomen die zwembad De Schelp kan veroorzaken. Het leutigste feest van het jaar staat weer voor de deur! Her en der is het al te zien in de stad: posters met grote neuzen en in de etalages zijn de ouwe bullen voorzichtig uitgestald. Volgende week begint het geneuzel weer, met het Neuzebal. En daarna is het drie weken lang dweilen voor de Krabben.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom