Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Hans de Waal waarschuwt dat de gemeente Woensdrecht grote financiële schade op zou kunnen lopen als de huidige stikstofcrisis allerhande bouwprojecten lam blijft leggen. ,,Zonder oplossing kost het In het ergste geval dit jaar al 6,5 ton en in 2020 nog veel meer.” © archieffoto Peter van Trijen/het fotoburo

‘Mogelijk tonnen schade of erger door stikstofcrisis in Woensdrecht’

HOOGERHEIDE - De stikstofcrisis die momenteel bouwprojecten door het hele land plat legt, kan de gemeente Woensdrecht in het ergste geval dit jaar al 650.000 euro kosten als het rijk geen oplossing vindt. Dat zegt wethouder Hans de Waal. ,,In 2020 zouden we 1,5 à 2 miljoen mislopen aan grondverkopen en leges.”

Volgens het Programma Aanpak Stikstof (PAS) mag je bouwen nabij natuurgebieden, mits je later stikstofbeperkende maatregelen neemt. ,,Maar sinds de Raad van State het PAS onderuit heeft gehaald, zitten ook wij in een diep, zwart gat", reageerde De Waal op raadsvragen.

  1. Personeel
    Van het land

    Personeel

    BERGEN OP ZOOM - September is altijd een drukke maand op het bedrijf. Al het oogstwerk komt tegelijkertijd en dat kan ook niet wachten. Mis je één dag met de snij- en spekbonenpluk? Dan zijn ze te groot en te dik. En blijven de appels te lang hangen, dan zijn ze overrijp en niet lekker meer. Nu lijkt dat alles simpel en ik kan me voorstellen dat je zegt: dan pluk je toch gewoon de appels en de bonen? Maar ondertussen moet ook dagelijks de suikermaïs, de bramen, de venkel, koolrabi, sla, pompoenen, peren en ga zo maar door worden geoogst.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom