Volledig scherm
De meningen zijn verdeeld over de verlichting en kleurstelling van de fietsstraat Halsterseweg. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

‘Mooiste fietsstraat van Nederland’

HALSTEREN - Het is de mooiste fietsstraat van Nederland! Er is niets mis met de kleurstelling van de fietsstraat Halsterseweg en ook niet met de verlichting. Dat zegt Lucas Jansen van het Comité Halsterseweg Pro Fietsstraat in reactie op de kritiek van Twan Coehorst die een enquête onder bewoners in zijn deel van de straat heeft verspreid.

Bewoner Twan Coehorst van de Halsterseweg vindt het licht te wit en samen met de grijze bestrating geeft het volgens hem een somber beeld. Ook zou het licht van de lantaarnpaal bij hem in de woning schijnen. In de enquête die hij onder ruim honderd huishoudens heeft verspreid vraagt hij andere bewoners naar hun mening.

Grijstinten zijn chic

Jansen is het totaal niet eens met de kritiek die Coehorst deze week uitte in BNDeStem. ,,Wij hebben juist positieve reacties gekregen op de fietsstraat. De kleurstelling met verschillende grijstinten vinden wij juist chic. Het rode asfalt, maar ook de trottoirs worden prima verlicht”. stelt Jansen. ,,De lantarens schijnen juist niet in de woonkamers.”

Halsterseweg nu veiliger

De lichtsterkte maakt de straat in het donker veiliger is zijn stellige overtuiging. En het gevoel van veiligheid nam vooral bij ouderen af zo bleek uit een leefbaarheidsenquête die de wijkcommissie Noordgeest eind 2018 hield.

Jansen erkent dat de kleur van het licht wat koel is. ,,Dat is even wennen. Maar als je je eraan ergert wordt dat vast niet minder. Wij als comité vinden dat we de mooiste fietsstraat van Nederland hebben.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom