Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Naar het strand dit paasweekend? Houd rekening met drukte richting Zeeland

Een paasweekend met temperaturen rond de 25 graden is natuurlijk heerlijk. Dat vinden niet alleen wij Nederlanders, maar ook onze oosterburen. Daarom trekken zij deze zaterdag massaal naar het strand. En dat levert grote vertragingen op richting Zeeland.

Op de A58 vanaf Bergen op Zoom richting Vlissingen stond rond het middaguur zo'n acht kilometer file. Je kon daar rekenen op ongeveer drie kwartier vertraging tussen Rilland en de afrit Kruiningen. Volgens de ANWB zul je vooral een hoop witte kentekenplaten zien.

Zaterdagochtend was het al zo'n 20 graden op veel plekken in Nederland, maar zaterdagmiddag kan die temperatuur zelfs oplopen tot 26 graden. Weerman Wilfred Janssen van Weerplaza liet al weten dat het zonnig wordt deze Pasen. Niet alleen zaterdag, maar ook zondag en maandag. Bovendien wordt het warm, voorspelt de weerman. ,,Zondag wordt het 20 tot 24 graden en maandag kan het lokaal wederom 26 graden worden.’’ Goede vooruitzichten dus, maar wel kans dat het ook de komende dagen nog aanschuiven wordt richting Zeeland.

  1. Onverwachte wendingen, ze horen bij ons werk
    Van 't Land

    Onverwach­te wendingen, ze horen bij ons werk

    Onze dagen lopen nooit zoals we denken dat ze gaan. Zo zei Caroline deze week: ,,Leuke dag, maar ik heb nog niets gedaan van wat ik wilde doen.” En Brina: ,,Ik heb veel gedaan, maar niet datgene wat jij had gevraagd om te doen.” Dat ik daar iets beter in ben, is waarschijnlijk de reden dat ik de agenda beheer en alle kinderfeestjes, rondleidingen et cetera inplan. Ik let er altijd op dat dit heel zorgvuldig gebeurt, want stel je eens voor dat dat misloopt...

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom