Volledig scherm
bergen op zoom - 20191119 - pix4profs/petervantrijen.zwembad de schelp © peter van trijen/pix4profs

‘Niemand legionella door douches Schelp, niks aan de hand’

BERGEN OP ZOOM - Niemand is ziek,  niks aan de hand, alles onder controle. Aldus een woordvoerder van de gemeente Bergen op Zoom naar aanleiding van de legionellabesmetting die is aangetroffen in de douches van zwembad De Schelp. 

Vrijdagavond meldde de gemeente de besmetting. Dat had tot gevolg dat een tweede proefzwemdag die dit weekend gepland stond, verplaatst werd. 

Op woensdag 27 november werd een eerste proefzwemdag gehouden, met een kleine groep geselecteerde zwemmers. In het kader van het proefzwemmen is het noodzakelijk dat de zwemmers zich voorafgaand aan het zwemmen douchen omdat anders geen representatief beeld kan worden gekregen van de effecten tussen zwemmers en het zwemwater. 

Dat douchen heeft niet tot ziektegevallen geleid, verzekert de gemeentewoordvoerder. 

Na een langdurige miljoenenrenovatie moest De Schelp op 13 oktober gesloten worden wegens een slecht binnenklimaat. Naar de oorzaak wordt nog gezocht. 

  1. De CatasTroffee: wie gaat er het leutigst om met de catastrofes van Bergen op Zoom?
    PREMIUM
    column

    De CatasTrof­fee: wie gaat er het leutigst om met de catastro­fes van Bergen op Zoom?

    Begint het al een beetje te jeuken? Nee, ik heb het nu even niet over symptomen die zwembad De Schelp kan veroorzaken. Het leutigste feest van het jaar staat weer voor de deur! Her en der is het al te zien in de stad: posters met grote neuzen en in de etalages zijn de ouwe bullen voorzichtig uitgestald. Volgende week begint het geneuzel weer, met het Neuzebal. En daarna is het drie weken lang dweilen voor de Krabben.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom