Volledig scherm
Nienke Dingemans © Willem Jongeneelen

Nienke (14) zingt met Mindblow op festival 'Live op ons Plein'

OSSENDRECHT/BERGEN OP ZOOM - West-Brabant heeft sinds een klein jaar weer een nieuwe band: Mindblow. Leadzangeres is Nienke Dingemans (14) uit Ossendrecht. Zondag is de band opener én uitsmijter van 'Live op ons Plein.'

Quote

Ik ging al jong op zangles, in de muziek­school in Hoogerhei­de

Nienke Dingemans

Voor bezoekers van de T-sessies in Gebouw-T is Nienke geen onbekende. Ze was twaalf toen ze daar ging kijken en meteen het podium opsprong om Rolling In The Deep van Adele te zingen. ,,Angst had ik niet. Eerder een leuke spanning, omdat ik niet eerder op zo'n groot podium had gestaan."

Nienke zong altijd al veel thuis. ,,Mijn ouders zijn niet heel muzikaal, ik heb wel een nicht die meedeed aan de Voice van Vlaanderen. Ik ging al jong op zangles, in de muziekschool in Hoogerheide. Eén keer per jaar mocht je dan in een café laten horen wat je kon." Inmiddels heeft de leerlinge van 3VWO op Roncalli Scholengemeenschap in Bergen op Zoom zangles op het CKB aldaar en ontmoette ze tijdens die T-sessies gitarist Yoebe Hollestelle (15). Beiden barsten van de ambities. ,,Yoebe speelde Well To The Bone van Scott Henderson. Moeilijk stuk om te spelen, het zingen ervan valt mee."

Begin van Mindblow

Quote

Het leeftijds­ver­schil maakt ons niets uit

Nienke Dingemans

Het leek hen een goed idee samen een band te beginnen. Dat werd Mindblow, met ook bassist Wouter Terlaak (16). Als drummer fungeert Herman Bierhuizen (55) van Flat Out. Herman: ,,Ik wil deze gedreven talenten graag helpen, tot ze een jongere drummer vinden op hun niveau. Daar maak ik dan graag plaats voor." Nienke: ,,Dat hoeft voor ons helemaal niet hoor. We spelen graag met Herman. Het leeftijdsverschil maakt ons niets uit. Mindblow heeft nog een lange adem; we zijn net begonnen.”

Nienke wil na haar VWO muziek op Codarts, of psychologie gaan studeren. ,,Het valt niet mee van muziek te kunnen leven. Maar ik zing graag. Ik hoor vaak dat ik een volwassen stem bezit voor zo'n klein lijfje. Ze zijn verrast dat ik géén piepstemmetje bezit. Ik zing repertoire van Anouk, Aretha Franklin tot Susan Tedeschi. Dat rauwe kantje in mijn stem mis ik nog. Leave The Light On van Beth Hart gaat over heftige verslavingen. Ik probeer er in te leggen wat de zangeres voelde, zonder haar te kopiëren.”

Quote

Ik hoor vaak dat ik een volwassen stem bezit voor zo'n klein lijfje

Nienke Dingemans

Festival Live op ons Plein: 23 juni (vanaf 14.45 uur) met Mindblow, Flat Night Out, Greenlight, Frontaal, achter Café 't Slik.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom