Volledig scherm
De nieuwe wethouders zijn aangesteld. Van links naar rechts: Arjan van der Weegen, Barry Jacobs, Annette stinenbosch, Andrew Harijgens en Patrick van der Velden. © peter van trijen/pix4profs

Nieuw Bergs college kan aan de slag

BERGEN OP ZOOM - Patrick van der Velden, Arjan van der Weegen (beiden GBWP), Barry Jacobs (VVD) Annette Stinenbosch (CDA) en Andrew Harijgens (GroenLinks) zijn donderdagavond aangesteld als wethouder voor de gemeente Bergen op Zoom. Daarmee kan het nieuwe college van B en W aan de slag.

Van de dertig uitgebrachte stemmen per kandidaat heeft de gemeenteraad op beide GBWP-wethouders 25 voor en 5 blanco uitgebracht. Jacobs, Stinenbosch en Harijgens  krijgen 26 stemmen voor en vier blanco. Aangezien de stemming anoniem gebeurt, valt niet te achterhalen wie geen steun heeft gegeven aan de wethouders. Waarschijnlijk hebben de leden van Lijst Linssen, die eerder al hun ongenoegen hebben kenbaar gemaakt over de gang van zaken, blanco gestemd en hebben Van der Weegen en Van der Velden niet op zichzelf gestemd.

Brug naar de Toekomst

Tijdens de behandeling van het coalitieakkoord 'Brug naar de Toekomst'  houdt Lijst Linssen zijn kruit droog. ,,Ik lever mijn spreektijd in", zo verklaart fractieleider Ton Linssen. De coalitiepartijen tonen zich erg in hun nopjes met het bereikte resultaat en zien veel van voor hen belangrijke punten terug in het akkoord. 

Kritiek

Uit de oppositie klinkt kritiek. ,,Een ambitieus plan, maar wij maken ons zorgen over de financiën", aldus John Voets van Steunpunt Bergen op Zoom. De SP vindt het 'een vrijblijvend akkoord, waarmee je alle kanten op kunt', de PvdA is het daar roerend mee eens. Carinne Elion (D66) wil gezien de slechte financiële situatie een takendiscussie en banen schrappen op het gemeentehuis. Louis van der Kallen (BSD) twijfelt aan het waarheidsgehalte van de slogan 'eerlijk' waar deze coalitie zo op hamert. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Doorstromen van havo naar vwo? Op de ene school in West-Brabant gaat het eenvoudiger dan de andere
    PREMIUM

    Doorstro­men van havo naar vwo? Op de ene school in West-Bra­bant gaat het eenvoudi­ger dan de andere

    WEST-BRABANT - Willen leerlingen na het behalen van hun havodiploma door naar het vwo? Dat kan op de ene West-Brabantse school al met een positief advies van de docent, terwijl de andere school een lijst met eisen voorstelt. Uit een rondgang van deze krant onder alle middelbare scholen met havo en vwo blijkt dat er grote verschillen bestaan in hoe scholen omgaan met ‘doorstromers’.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom