De bouw is halverwege deze maand gestart, terwijl in de oorspronkelijke planning de nieuwbouw deze zomer klaar moest zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De bouw is halverwege deze maand gestart, terwijl in de oorspronkelijke planning de nieuwbouw deze zomer klaar moest zijn. © Timo van de Kasteele

Nieuwbouw islamitische basisschool El Feth loopt forse vertraging op: ‘Gebouw had klaar moeten zijn’

BERGEN OP ZOOM - De langgekoesterde uitbreiding van islamitische basisschool El Feth in de wijk Gageldonk-West in Bergen op Zoom heeft forse vertraging opgelopen. De nieuwbouw had deze zomer klaar moeten zijn. Maar dat is bij lange na niet gelukt. ,,De palen zitten net in de grond.”

 1. Basisschool El Feth in Bergen op Zoom: ‘identiteit en kwaliteit’

  Basis­school El Feth in Bergen op Zoom: ‘identiteit en kwaliteit’

  BERGEN OP ZOOM - Nee, ze is niet islamitisch, ze draagt geen hoofddoek en evenmin beheerst ze de Arabische taal. Wel voert Monique van den Branden de directie van de islamitische basisschool El Feth, al een jaar of tien. Daarvoor was ze groepsleerkracht, op dezelfde school. Aan het eind van haar negentiende schooljaar op El Feth is ze nog lang niet klaar. ,,Het ultieme doel is een doorgaande leerlijn, met kinderopvang en buitenschoolse opvang onder één dak. Dat is voor werkende ouders veel praktischer.''
 2. Uitbreiding Islamitische basisschool is hard nodig: ‘Maar we moeten serieus rekening houden met vertraging’
  PREMIUM

  Uitbrei­ding Islamiti­sche basis­school is hard nodig: ‘Maar we moeten serieus rekening houden met vertraging’

  BERGEN OP ZOOM - Islamitische basisschool El Feth in de wijk Gageldonk West groeit uit haar jasje. Bergen op Zoom stelt nu 2,6 miljoen euro beschikbaar zodat de school nieuwbouw kan plegen. Daarmee komt een langgekoesterde wens uit: een doorgaande lijn met peuteropvang en buitenschoolse opvang onder één dak. De verbouwing start dit najaar. ,,Het is hard nodig”, zegt directeur Monique van den Branden.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom