Volledig scherm
Nieuwe feestverlichting Steenbergen in gebruik genomen © Pix4Profs/Tonny Presser

Nieuwe feestverlichting Steenbergen in gebruik genomen


STEENBERGEN - De nieuwe sfeerverlichting in het centrum van Steenbergen moet mensen het gevoel geven: hier willen we zijn, hier voelen we ons thuis. Dat vinden Kees de Bruin, voorzitter Retail Platform Steenbergen (RPS) en wethouder Willy Knop. Gisteravond stelden ze de verlichting officieel in werking.

De sfeerverlichting is tot iets buiten het winkelgebied opgehangen. Vanaf de haven via Kaaistraat tot half in de Kruispoort, in de Blauwstraat tot aan de Wouwsestraat, in de Geert Vinckestraat en de Kromme Elleboog. Kleine lichtjes zijn aangebracht in de boompjes langs de Markt en in een boom op het Kerkplein. Het plan voor verlichting speelde al langer bij ondernemers. 

Donkere dagen

,,Het gaat om de beleving, Steenbergen tijdens de donkere dagen in het licht zetten en aantrekkelijker maken voor consument en toerist.'', vertelt De Bruin. ,,Maar de pot was leeg om verlichting aan te schaffen.'' De RPS bracht dit tijdens een wandeling met het college door de stad aan de orde. Ze gingen een samenwerking aan en gaven Starlight uit Heino de opdracht de verlichting aan te leggen en de komende vijf jaar te onderhouden. ,,Het is voor de helft door de gemeente en de andere helft uit de reclamebelasting betaald.'' De RPS betaalt de onderhoudskosten. 

,,Ik ben er trots op en het is smaakvol.'', aldus Knop. ,,Met dit project vloeit het geld van de reclamebelasting direct weer terug naar de ondernemers.'' Er is gekozen voor diversiteit in verlichting. ,,De Markt is anders verlicht. '', legt De Bruin uit. ,,De horeca daar heeft een andere functie en de lampjes kunnen blijven hangen.'' De sfeerverlichting aan de 68 palen worden in oktober opgehangen en eind februari er weer afgehaald en opgeslagen. In de ornamenten is het logo van 'Ons Steenbergen, stad met een verhaal' verwerkt. ,, Meestal leveren we standaard ornamenten of grote blikvangers, zoals in Enschede het Twentse Ros. '',vertelt Ton Wesseling van Starlight. ,,Het is mooi gelukt iets van Steenbergen erin te brengen. '' De Bruin zag ook wel iets in een blikvanger. ,,Ik had graag een grote zeemeermin bij de haven gezien, maar daar was geen budget voor. Misschien komt het er nog eens van.''

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom