Volledig scherm
PREMIUM
Onthulling nieuw gebouw buitendienst brandweer ambulance en buitendienst van gemeente woensdrecht.burgemeester en wethouders v achtmaal en de waal onthullen plaquette © Pix4Profs/Peter van Trijen

Nieuwe locatie voor brandweer, ambulances en buitendienst

HOOGERHEIDE - Welk jongetje droomt er niet van? Met loeiende sirenes in een brandweerauto, ambulance of vuilniswagen door je eigen dorp. De ogen van burgemeester Steven Adriaansen en de wethouders Hans de Waal en Jeffrey van Agtmaal glimmen dan ook als ze uit de luidruchtige gevaartes stappen. Dat gebeurt vrijdagmiddag bij de officiële opening van het nieuwe onderkomen voor de brandweer, ambulancepost en buitendienst aan de Doelstraat 3 in Hoogerheide.

,,Onbescheiden trots'', mag iedereen zijn op de nieuwe locatie voor brandweer, ambulancepost en buitendienst, vindt burgemeester Adriaansen. Met de keuze voor renovatie en een intensieve verbouwing van de voormalige supermarkt zijn veel kosten bespaard. Ook zijn in het pand allerlei duurzame maatregelen toegepast, met onder meer zonnepanelen die in het eigen energiegebruik voorzien. 

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom