De blauwe lijn is de ecologische verbindingszone die langs de Bleekloop komt te liggen. De zone ligt grotendeels op Bergs grondgebied.
Volledig scherm
De blauwe lijn is de ecologische verbindingszone die langs de Bleekloop komt te liggen. De zone ligt grotendeels op Bergs grondgebied. © Waterschap Brabantse Delta

Nieuwe natuur creëren langs de Bleekloop

BERGEN OP ZOOM - Om dieren en planten  meer de ruimte te geven wordt langs de Bleekloop een ecologische verbindingszone (EVZ) aangelegd. Het werk begint dit najaar op het terrein van golfclub Wouwse Plantage. Bergen op Zoom stelt voor deze eerste fase bijna 46.000 euro beschikbaar.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

 1. Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome: 'We onderzoeken natuurlijk gedrag'
  Play

  Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome: 'We onderzoe­ken natuurlijk gedrag'

 2. Mick viel 120 kilo af: 'Kon nog geen eens een blokje rond het huis lopen'
  Play

  Mick viel 120 kilo af: 'Kon nog geen eens een blokje rond het huis lopen'