Volledig scherm
PREMIUM
Eind deze maand gaan de kunstenaars over naar het nieuwe pand. © Thinkstock

Nieuwe stek voor Bergse kunstenaars

BERGEN OP ZOOM - De Bergse kunstenaars hebben een nieuwe locatie. Vanaf 1 november zitten onder andere de leden van kunstsociëteit Arsis in het voormalige pand van basisschool Het Kompas. Dat leegstaande pand staat aan de Guido Gezellelaan in Bergen op Zoom.

Dat vertelt een blije voorzitter Maarten van ‘t Hof van Stichting Kunstwerk, die de huisvesting van de kunstenaars regelt. Zij moeten per 1 november het huidige pand aan de Kometenlaan verlaten, omdat het is verkocht aan een zorgorganisatie. De afgelopen maanden is de stichting daarom volop in gesprek geweest met de gemeente over een oplossing.

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom