Volledig scherm
PREMIUM
De initiatiefnemers voor een hotel langs de A4 bij Steenbergen presenteerden in 2018 hun plannen in het gemeentehuis van Steenbergen. V.l.n.r: Luud van Ginneken, D66-wethouder Marijke Vos, Ad van Beijsterveldt en Andre Lips die de hotellocactie aanwijst op de plattegrond van Steenbergen. © Franka Van Der Rijt

Nog lang geen hotels langs de A4 in Bergen op Zoom en Steenbergen

BERGEN OP ZOOM/STEENBERGEN - Na Bergen op Zoom kampt ook Steenbergen met flinke tegenslag bij de gewenste bouw van een hotelaccommodatie langs de A4. Van de begin 2018 met veel tamtam aangekondigde plannen is tot nu toe niets terecht gekomen.

De geplande hotelbouw langs de Zeelandweg-Oost in Steenbergen is voor onbepaalde tijd vertraagd. Onlangs is duidelijk geworden dat het de gemeente Steenbergen niet is gelukt om de boerderij van de familie Moors aan de Zeelandweg-Oost te verwerven. De gemeente publiceerde korte tijd geleden wel een ondertekende koopovereenkomst, maar die blijkt te zijn ontbonden. Waarom de aankoop strandde, wil niemand zeggen. Zowel de gemeente als Moors en raadsleden houden de kaken stijf op elkaar. ,,Het is niet aan ons om daarop in te gaan”, zegt gemeentewoordvoerster Angelique Harbers.

 1. Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’
  PREMIUM

  Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’

  HALSTEREN - Ze hebben het geschoten, daar op het dakterras van de Bosgaard. Groen uitzicht en over de laan komt altijd wel volk voorbij. Annie Nouwens zit eerste rang. ,,Vooral 's avonds zitten we hier vaak.'' Anneke Luijkx is nog aan het uitpuffen. Ze net met de scootmobiel naar buiten geweest. ,,Bijna tot aan de Sprenge.'' Mia Lagendijk heeft haar als vrijwilligster op het tochtje vergezeld. ,,Volgende week gaan we weer een stukje verder.'' Plonie van de Heuvel zit ook aan het tafeltje en is meer dan tevreden over de nieuwe huisvesting. ,,Het is hier amicaal, gezellig onder elkaar. Dat had ik daar veel minder.''
 2. Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.
 3. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
  PREMIUM

  Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

  Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom