Volledig scherm
PREMIUM
De initiatiefnemers voor een hotel langs de A4 bij Steenbergen presenteerden in 2018 hun plannen in het gemeentehuis van Steenbergen. V.l.n.r: Luud van Ginneken, D66-wethouder Marijke Vos, Ad van Beijsterveldt en Andre Lips die de hotellocactie aanwijst op de plattegrond van Steenbergen. © Franka Van Der Rijt

Nog lang geen hotels langs de A4 in Bergen op Zoom en Steenbergen

BERGEN OP ZOOM/STEENBERGEN - Na Bergen op Zoom kampt ook Steenbergen met flinke tegenslag bij de gewenste bouw van een hotelaccommodatie langs de A4. Van de begin 2018 met veel tamtam aangekondigde plannen is tot nu toe niets terecht gekomen.

De geplande hotelbouw langs de Zeelandweg-Oost in Steenbergen is voor onbepaalde tijd vertraagd. Onlangs is duidelijk geworden dat het de gemeente Steenbergen niet is gelukt om de boerderij van de familie Moors aan de Zeelandweg-Oost te verwerven. De gemeente publiceerde korte tijd geleden wel een ondertekende koopovereenkomst, maar die blijkt te zijn ontbonden. Waarom de aankoop strandde, wil niemand zeggen. Zowel de gemeente als Moors en raadsleden houden de kaken stijf op elkaar. ,,Het is niet aan ons om daarop in te gaan”, zegt gemeentewoordvoerster Angelique Harbers.

 1. Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijnlijk ook afkomstig van diefstallen in Zuidwest-Brabant

  Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijn­lijk ook afkomstig van diefstal­len in Zuid­west-Bra­bant

  BRASSCHAAT - Een inwoner van het Belgische Brasschaat bleek zijn huis en garage te hebben volgestouwd met gestolen waar. De Belgische politie trof onder meer gouden en zilveren sieraden, fietsen, flatscreens en gereedschappen aan en vermoedt dat de buit deels afkomstig is van inbraken gepleegd in Zuidwest-Brabant. Dat meldt de politie van Bergen op Zoom zaterdag op haar Facebookpagina.
 2. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
  PREMIUM

  Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

  BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom