Volledig scherm
PREMIUM
De Schelp ging vorige week weer open. Maar het onderzoek naar hoe het zo mis kon gaan met het zwembad is nog volop gaande. © Peter van Trijen/Pix4Profs

Onthutsend beeld over zwembad De Schelp in Bergen op Zoom: ‘Problemen onder kleed geveegd’

BERGEN OP ZOOM - Op zwembad De Schelp is bij de bouw zoveel beknibbeld dat vroeg of laat wel problemen moesten ontstaan. Bouwen binnen het budget, daar ging het om. ,,De aanbesteding was knullig, ambtenaren keken naar budgetten, kennis om te beoordelen wat van kwaliteit is, is er niet.”

Dat staat vrijwel letterlijk zo in het verslag van het verhoor van Ton Linssen door PROOF adviseurs. Dit bureau doet onderzoek naar het Bergse zwembad en waarom het zo misging dat het vorig jaar de deuren moest sluiten. Veilig zwemmen kon niet meer door problemen in de constructie.

  1. Personeel
    Van het land

    Personeel

    BERGEN OP ZOOM - September is altijd een drukke maand op het bedrijf. Al het oogstwerk komt tegelijkertijd en dat kan ook niet wachten. Mis je één dag met de snij- en spekbonenpluk? Dan zijn ze te groot en te dik. En blijven de appels te lang hangen, dan zijn ze overrijp en niet lekker meer. Nu lijkt dat alles simpel en ik kan me voorstellen dat je zegt: dan pluk je toch gewoon de appels en de bonen? Maar ondertussen moet ook dagelijks de suikermaïs, de bramen, de venkel, koolrabi, sla, pompoenen, peren en ga zo maar door worden geoogst.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom