Volledig scherm
© Thinkstock

Op deze plek krijgt Bergen op Zoom de eerste hondenspeelplaats

BERGEN OP ZOOM - In stadspark Kijk in de Pot komt een omheinde hondenspeelplaats. Dat is de opbrengst van de inzet van omwonenden en Cor Gabriëls, raadslid in Roosendaal en promotor van het concept. 

Het heeft even geduurd, maar de eerste omheinde hondenspeelplaats komt er in Bergen op Zoom. Volgens Gabriëls zijn er verschillende losloopvelden in de gemeente, maar wordt daar niet veel gebruik van gemaakt. Hondenbezitters vinden het toch te gevaarlijk om hun hond los te laten op zo'n open veld. "Op een omheinde speelplaats leren honden omgaan met andere honden en mensen. Een prettige hond op een speelplaats, is ook een prettige hond er buiten", aldus Gabriëls. 

Draagvlak

Naar verwachting wordt de omheining in de zomer aangebracht. Het is de taak van het team van vrijwilligers om de plek schoon en netjes te houden. Volgens het Roosendaalse raadslid kan een hondenspeelplaats enkel een succes zijn als er draagvlak is onder de inwoners. 

In Roosendaal is al eerder zo'n speelplaats gerealiseerd. Gabriëls zet zich om een dergelijke faciliteit ook in Halderberge te realiseren. "Ook hoor ik geluiden uit Etten-Leur, maar er moet dus wel draagvlak zijn onder de inwoners."

Quote

Een prettige hond op een speel­plaats, is ook een prettige hond er buiten

Cor Gabriëls
  1. Vrienden van Bokki uit Huijbergen gaan kraamkliniek bouwen in Mowi, Tanzania
    PREMIUM

    Vrienden van Bokki uit Huijbergen gaan kraamkli­niek bouwen in Mowi, Tanzania

    HUIJBERGEN - De Vrienden van Bokki beginnen in februari aan hun nieuwe 'missie': het bouwen van een kraamkliniek in Tanzania aan de voet van de Kilimanjaro. In februari beginnen vier enthousiastelingen aan de bouw, in september gaat een groep sportievelingen de Kilimanjaro beklimmen om geld in te zamelen voor deze kraamkliniek. Een mooie klapper voor hun 35-jarig bestaan. ,,De lokale bevolking is erg gebaat bij zo'n plek", aldus penningmeester Richard van Stel.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom