Opbouw Steenbergen Live! in volle gang

VideoSTEENBERGEN - Op het festivalterrein aan het Waterhoefke wordt deze dagen druk gewerkt aan de opbouw van Steenbergen Live! en Bassrulers. Deze twee festivals staan dit weekend op de agenda. 

Organisator Erik Scherpenisse is tevreden over de opbouw. ,,Het gaat allemaal volgens planning. We zijn nu vooral met de grote dingen bezig. De afwerking vraagt wel wat meer tijd de laatste dagen.” Dit jaar heeft Steenbergen Live! zes podia.  

Scherpenisse verwacht dat Steenbergen Live! weer uitverkocht zal zijn. ,,We hebben voor ieder wat wils. Rockmuziek, een feesttent, live bandjes.” Dit jaar komen onder andere Crazy Little Things, Zanger Kafke en Biggi optreden.Vorig jaar trok Steenbergen Live! 3000 bezoekers. ,,We hadden nooit verwacht dat Steenbergen Live! zoveel groter zou worden dan Bassrulers.” Er zijn nu nog zo'n 300 kaarten verkrijgbaar.   

Bassrulers is iets kleiner dan Steenbergen Live!, daar komen meestal 2000 tot 2200 bezoekers naartoe. ,,Voor Bassrulers hebben we onlangs een zevende podium toegevoegd", vertelt Scherpenisse. ,,Dat staat in het teken van Russian hardbase. Dat is een vrij nieuw genre in Nederland.” 

Steenbergen Live! vindt vrijdag plaats van 19.00 tot 1.00 uur. Bassrulers is op zaterdag, van 13.00 tot 23.00 uur.

Volledig scherm
De organisatie vlnr: Erik Scherpenisse, Ales Jongens, Malcolm Macgregor en Jeroen Gramsma. Archieffoto van vorig jaar. © Chris van Klinken / Pix4Profs
  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom