De gemeente Bergen op Zoom moest eerder al eens ingrijpen, omdat het te druk werd aan de Bergse boulevard.
Volledig scherm
De gemeente Bergen op Zoom moest eerder al eens ingrijpen, omdat het te druk werd aan de Bergse boulevard. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Opnieuw te druk op Bergse boulevard: straat dicht en extra controles door politie en boa's

BERGEN OP ZOOM - Opnieuw heeft de gemeente Bergen op Zoom in moeten grijpen omdat er teveel mensen samen dreigden te komen op de boulevard. Halverwege Hemelvaartsdag werd de hele weg afgesloten voor auto's. De komende dagen blijven politie en gemeentelijke handhavers er controleren. En, als het moet, boetes uitschrijven. 

Dat kondigt de gemeente Bergen op Zoom donderdagavond aan op Facebook. ,,Politie en gemeente constateerden op Hemelvaartsdag opnieuw een grote drukte op de boulevard. Ondanks dat daar een stopverbod geldt, neigde er, mede door het goede weer, op sommige momenten teveel mensen (al dan niet met auto’s) bijeen te zijn waardoor de anderhalve meter afstand moeilijk te garanderen was.’’

Extra controles

,,Daarom is halverwege de middag de gehele weg dichtgezet voor auto’s. De komende dagen wordt er door politie en boa’s op toegezien dat het niet te druk wordt. Als dat zo is zal de boulevard wederom afgesloten worden voor het autoverkeer en zullen er boetes worden uitgeschreven’’, aldus de gemeente Bergen op Zoom. 

Stop- en parkeerverbod

Op de boulevard geldt al sinds april een stop- en parkeerverbod, omdat het er door het zonnige weer te druk werd. Het wordt dan lastig anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Eerder deze maand zag de gemeente zich ook genoodzaakt een soortgelijke maatregel bij de Heide in te stellen. Die geldt daar alleen in de weekeinden.

Overigens zijn dergelijke maatregelen ook in andere plaatsen nodig. De gemeente Breda gooide donderdagmiddag recreatieplassen Galderse Meren en de Asterdplas op slot vanwege de drukte.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom