Volledig scherm
PREMIUM
Voor een dorp van nog geen vierduizend inwoners heeft Putte in verhouding veel winkels en horecazaken. © Jan van Zuilen

Oproep Woensdrechtse ondernemers: ‘Stimuleer kopen in eigen dorpen’

OSSENDRECHT - Ondernemers uit Woensdrecht willen dat de gemeente meer doet om inwoners te stimuleren in hun eigen woonplaats te winkelen en om (beginnende) ondernemers te helpen. Vanuit Putte wordt gepleit voor een dorpsmanager, die weet wat er bij winkeliers leeft.

De gemeente Woensdrecht moet meer de regie in handen nemen, in plaats van alleen maar te faciliteren. Die oproep vanuit ondernemend Woensdrecht aan de gemeente klonk vrijdag bij een gespreksavond in De Harmoniezaal te Ossendrecht, op touw gezet door de Woensdrechtse VVD.

 1. Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’
  PREMIUM

  Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’

  HALSTEREN - Ze hebben het geschoten, daar op het dakterras van de Bosgaard. Groen uitzicht en over de laan komt altijd wel volk voorbij. Annie Nouwens zit eerste rang. ,,Vooral 's avonds zitten we hier vaak.'' Anneke Luijkx is nog aan het uitpuffen. Ze net met de scootmobiel naar buiten geweest. ,,Bijna tot aan de Sprenge.'' Mia Lagendijk heeft haar als vrijwilligster op het tochtje vergezeld. ,,Volgende week gaan we weer een stukje verder.'' Plonie van de Heuvel zit ook aan het tafeltje en is meer dan tevreden over de nieuwe huisvesting. ,,Het is hier amicaal, gezellig onder elkaar. Dat had ik daar veel minder.''
 2. Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom