Volledig scherm
PREMIUM
Vuurwerk op de Grote Markt in Bergen op Zoom. © NIELS KREBBEKX

Overlast vuurwerk in Bergen op Zoom aanpakken

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom en de  politie halen alles uit de kast  om vuurwerkoverlast  de komende weken en tijdens de jaarwisseling zoveel mogelijk te voorkomen. Nu al zijn dagelijks jongerenwerkers actief om raddraaiers aan te pakken. 

,,Ieder jaar wordt het feest van oud en nieuw doorkruist door gebeurtenissen waar we een hekel aan hebben", zei burgemeester Frank Petter deze week op een raadsbijeenkomst over veiligheid. ,,Ik erger me eraan hoe het plezier van de jaarwisseling verziekt wordt door mensen die denken dat ze in een vrijstaat leven.”  Petter maakte zich eerder al hard voor een landelijk vuurwerkverbod. Dat verbod lijkt er vooralsnog niet te komen en dus neemt de gemeente zelf maatregelen voor de jaarwisseling.

  1. Recordaantal fluitketelschuivers op de ijsbaan in Hoogerheide
    video

    Recordaan­tal fluitketel­schui­vers op de ijsbaan in Hoogerhei­de

    HOOGERHEIDE - Een heerlijk woord is het: fluitketelschuiven. Qua woordwaarde (46 punten!) laat het bij Scrabble het vergelijkbare curlen (16 punten) ver achter zich. Maar die sport heeft dan wél weer een Olympische status. In Hoogerheide is het fluitketelschuiven in elk geval erg populair. Maar liefst 17 teams verzamelen zich zaterdag op de ijsbaan voor de strijd om de derde fluitketelschuivenbokaal. ,,Een recordaantal deelnemers’', zegt Bram Beening van de organisatie.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom