Volledig scherm
PREMIUM
Vuurwerk op de Grote Markt in Bergen op Zoom. © NIELS KREBBEKX

Overlast vuurwerk in Bergen op Zoom aanpakken

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom en de  politie halen alles uit de kast  om vuurwerkoverlast  de komende weken en tijdens de jaarwisseling zoveel mogelijk te voorkomen. Nu al zijn dagelijks jongerenwerkers actief om raddraaiers aan te pakken. 

,,Ieder jaar wordt het feest van oud en nieuw doorkruist door gebeurtenissen waar we een hekel aan hebben", zei burgemeester Frank Petter deze week op een raadsbijeenkomst over veiligheid. ,,Ik erger me eraan hoe het plezier van de jaarwisseling verziekt wordt door mensen die denken dat ze in een vrijstaat leven.”  Petter maakte zich eerder al hard voor een landelijk vuurwerkverbod. Dat verbod lijkt er vooralsnog niet te komen en dus neemt de gemeente zelf maatregelen voor de jaarwisseling.

 1. Nachtmerries voor meisje na jarenlang misbruik door neef (32) op familiedagen in Bergen op Zoom

  Nachtmer­ries voor meisje na jarenlang misbruik door neef (32) op familieda­gen in Bergen op Zoom

  BERGEN OP ZOOM - Een 32-jarige man uit Bergen op Zoom is woensdag in hoger beroep veroordeeld voor het jarenlange misbruik van zijn minderjarige nichtje. Het hof legt hem een gevangenisstraf op van twaalf maanden, waarvan een half jaar voorwaardelijk, en drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie. Volgens het gerechtshof heeft de man zijn nichtje jarenlang nachtmerries en lichamelijke klachten bezorgd.
 2. Fivente en gemeente strijden bij rechter over zorgwoningen in Bergen op Zoom
  PREMIUM

  Fivente en gemeente strijden bij rechter over zorgwonin­gen in Bergen op Zoom

  MIDDELBURG - Heeft de gemeente Bergen op Zoom rustig achterover geleund en een wanprestatie geleverd zoals advocaat Martens van Fivente beweert? Of is de zaak die is aangespannen door het vastgoedbedrijf, dat 65 woonzorgwoningen wilde bouwen op het terrein van de voormalige brandweerkazerne, er eentje in categorie ‘niet geschoten is altijd mis’ zoals de gemeentelijk advocaat Kruitwagen naar voren brengt?

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom