Mevrouw Nel van Gaans-Muhren(88) vertelt in haar woning in Bosgaard in Halsteren over haar heeroom Piet Muhren die als pater Stephanus verzetswerk deed vanuit de abdij in Val Dieu, België.
Volledig scherm
PREMIUM
Mevrouw Nel van Gaans-Muhren(88) vertelt in haar woning in Bosgaard in Halsteren over haar heeroom Piet Muhren die als pater Stephanus verzetswerk deed vanuit de abdij in Val Dieu, België. © Pix4Profs/Marina Popova

Pater Piet Muhren moest zijn verzetswerk met de dood bekopen: ‘Vader stond huilend aan het aanrecht’

BERGEN OP ZOOM - Het is heel vroeg in de ochtend van de 18e maart 1943, wanneer Duitse soldaten de abdij van Val Dieu in Aubel (B) omsingelen: de Geheime Feldpolizei is op zoek naar pater Hugo en pater Stephanus. Ze worden verdacht van spionage en moeten mee voor verhoor. Uiteindelijk worden ze 9 oktober nabij Utrecht gefusilleerd, na maanden van gevangenschap, samen met zeven andere verzetsstrijders. 

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  20

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

 1. Samenvatting | Feyenoord - Ajax
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Feyenoord lijdt pijnlijke nederlaag in krankzinni­ge Klassieker

  9 mei
 2. Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'
  Play

  Hamilton wint na spannende strijd: 'Heb ervoor moeten knokken'