Volledig scherm
Prins Peer I tijdens zijn eerste optreden.

Peter Plasmans nieuwe prins van Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER - Speul d’ut spelleke meej? Dat is het nieuwe motto voor carnaval in ’t Vosse-ol. Bekendgemaakt door de kersverse Prins Peer I, die in dorpsherberg Dun Slok feestelijk werd onthaald..

Na vijftien jaar heeft ’t Vosse-ol een nieuwe prins. In het dorp gingen al dagen geruchten rond over wie het kon zijn. Bijna niemand had zien aankomen dat Peter Plasmans in de voetsporen zou treden van Ruud van den Beemd, die vorig jaar afscheid nam. Met tromgeroffel en vuurwerk werd buiten de nieuwe prins bekendgemaakt.

“Het kan niet beter”, zegt Christiaan Cools, zaterdagavond een van de gasten in een afgeladen dorpsherberg. “Wel is het een complete verrassing. Aan Peter hebben ze een goede. Hij is ook lid van dweilband de Vosseblaozers. Wat dat betreft is het voor ons geen onbekende.” Prins Peer I maakte vervolgens in Dun Slok het motto bekend: Speul d’ut spelleke meej.

Spelletje

Een motto wat bij het publiek meteen goed in de smaak valt. “Dat is een goeie voor de optocht”, zegt Cools. “Ik zie al meteen een spelletje met twee stoelen voor me. Gaat helemaal goedkomen volgend jaar.” Het is in het café dringen geblazen tijdens de elfde van de elfde viering. En dat is ook de organiserende carnavalsvereniging opgevallen.

“De timing is perfect”, zegt voorzitter Giscard van Tilburg. “We hebben dit jaar de viering bewust een dag naar voren gehaald. Veel Nieuw-Vossemeerders gaan op de elfde van de elfde naar Steenbergen of Bergen op Zoom. Die concurrentie hebben we vanavond niet. Misschien nog wel belangrijker is dat iedereen al dagen ontzettend nieuwsgierig is naar de nieuwe prins. Ik hoorde al aardig wat namen rouleren. Ze zaten er allemaal naast.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom