Volledig scherm
PREMIUM
Van der Valk gaat een groot hotel bouwen aan de rand van Bergen op Zoom, bij snelwegknooppunt A4/A58. ©

Plan Bergsche Heide krijgt vorm: vroegere camping wordt modern recreatiepark

BERGEN OP ZOOM -Een groot hotel met fastfoodrestaurants (Port of Bergen op Zoom) langs de A4 bij afrit 27 moet de poort worden van Landschapspark Bergsche Heide. De voormalige camping Vredenburg wordt opgeruimd en verandert in een recreatiepark dat via een nieuwe ontsluitingsweg goed bereikbaar wordt gemaakt.

Dat is in een notendop het plan dat donderdag aan de Bergse gemeenteraad wordt voorgelegd. Over een fors deel van het plan is al eerder door deze krant bericht. Van der Valk bouwt een hotel met maximaal 150 kamers, 2.600 vierkante meter restaurant, een congrescentrum van 2.600 vierkante meter en 1.000 vierkante meter vergaderruimtes, wellness en skybar langs de A4.

  1. BC De Waterstraot in Halsteren heeft polyester vaarwel gezegd, lucht in bouwkot veel frisser: ‘Je ruikt alleen nog de lassers’

    BC De Waterstra­ot in Halsteren heeft polyester vaarwel gezegd, lucht in bouwkot veel frisser: ‘Je ruikt alleen nog de lassers’

    HALSTEREN - Jong en oud is in het bouwkot in de weer, met de kwast of op een andere manier. De grote A-wagen van BC De Waterstraot is weer ontworpen door Perry Schuurbiers en ziet er veelbelovend uit. Verder veel bekende plaatjes, zoals in voorgaande jaren. Maar waar is toch die typische lucht van het bouwkot? De geur van polyester als belangrijkste bouwmateriaal?

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom