Volledig scherm
PREMIUM
Deze zestien windmolens van Eneco in de Anna Mariapolder staan op de nominatie om te worden vervangen. De nieuwe turbines komen ook deels in dezelfde polder te staan. © Google Streetview

Plan nieuw windpark op grens West-Brabant met Zeeland: Woensdrecht vreest voor aantasting open polderlandschap

RILLAND - Drie verouderde windmolenparken op de grens van Zeeland en West-Brabant staan op de nominatie om vervangen te worden door één modern park. Reimerswaal juicht de plannen toe; buurgemeente Woensdrecht is minder enthousiast en vreest voor serieuze aantasting van het  open polderlandschap.

Al een paar jaar zitten coöperatie Zeeuwind, energiebedrijf Eneco en agrarisch ondernemer Chris Hopmans met elkaar om tafel.  Doel: drie verouderde windparken vervangen door één nieuw project. Het gaat om zestien turbines in de Anna-Mariapolder, die Delta in 2008 bouwde en drie jaar geleden verkocht aan Eneco;  twee uit 2000 daterende windmolens van Zeeuwind bij Bath en één molen van Hopmans uit 2001, die net op grondgebied van Woensdrecht in de buurt van de A58 staat. Alle windmolens naderen hun technische en/of economische levenseinde.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom