Volledig scherm
Wethouder Henk Kielman van de gemeente Woensdrecht weet dat niet alleen de Saverpas, maar soms ook een rijbewijs of OV-kaart wordt gebruikt om plasticcontainers te openen. ,,We laten dat toe, maar gaan er geen campagne voor voeren. Al levert het wel extra plastic op en voorkomt het storting naar de bakken.” © gemeente Woensdrecht

Plasticbak open met rijbewijs of OV-kaart? Geen straf, maar ook geen reclame in Woensdrecht

HOOGERHEIDE - Een plasticcontainer kun je niet alleen met je Saverpas openen, maar vaak ook met een rijbewijs of OV-kaart. Prima, vinden D66 en CDA Woensdrecht, als dat dumpingen voorkomt.

In de Woensdrechtse raad over het afvalbeleid vroeg D66 dinsdag of wethouder Henk Kielman wist dat de gratis ondergrondse plasticbakken ook met een rijbewijs geopend kunnen worden. ,,Dat is bekend", beaamde Kielman. ,,Met een OV-kaart kan ook. Niet de bedoeling, maar we laten het toe. Doel van de Saverpas was om de veiligheid te borgen voor kinderen. Dat kan met andere pasjes ook. En het levert meer plastic op.”

Ergernis over bijstortingen naast container

Thierry de Heer (D66) stelde voor een bordje op te hangen dat de container ook anders te openen valt. ,,Want dat voorkomt dat iemand die hun pas vergeten is het plastic ernaast zet.” VVD’er Manus Bolders ergerde zich ook aan bijstortingen. ,,In Putte komt dat mede door Belgen die geen pasje hebben.” Kielman erkende dat daar onlangs ‘wel een vrachtwagen gestort leek te hebben’.

Geen campagne voor andere pasjes

Geef dan meer ruchtbaarheid aan de optie van die andere pasjes, vond Eddy van Wezel (CDA). ,,Het levert extra plastic, dus geld op, en minder bijplaatsingen.” Dat ging Kielman te ver. ,,We maken er geen geheim van en vinden het niet erg, maar gaan er geen reclamecampagne voor voeren.”

 1. Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’
  PREMIUM

  Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’

  HALSTEREN - Ze hebben het geschoten, daar op het dakterras van de Bosgaard. Groen uitzicht en over de laan komt altijd wel volk voorbij. Annie Nouwens zit eerste rang. ,,Vooral 's avonds zitten we hier vaak.'' Anneke Luijkx is nog aan het uitpuffen. Ze net met de scootmobiel naar buiten geweest. ,,Bijna tot aan de Sprenge.'' Mia Lagendijk heeft haar als vrijwilligster op het tochtje vergezeld. ,,Volgende week gaan we weer een stukje verder.'' Plonie van de Heuvel zit ook aan het tafeltje en is meer dan tevreden over de nieuwe huisvesting. ,,Het is hier amicaal, gezellig onder elkaar. Dat had ik daar veel minder.''
 2. Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom