Volledig scherm
PREMIUM
Vader Melvyn, moeder Karin en zoon Daan De Kort. © Tonny Presser/Pix4Profs

Pleegouders zijn hard nodig in Bergen op Zoom: ‘Het is echt een verrijking’

BERGEN OP ZOOM - Meer pleeggezinnen zijn keihard nodig. Juzt begeleidt er 38 in Bergen op Zoom en wil dat het aantal groeit, om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. Voor Melvyn en Karin de Kort is een pleeggezin een verrijking. ,,Binnenkort krijgen we uitbreiding met een derde pleegdochter.”

Quote

Veilige thuisha­vens kun je niet genoeg hebben

Barry Jacobs

Steeds meer kinderen kunnen niet bij hun biologische ouders opgroeien. De vraag naar nieuwe pleeggezinnen groeit. En daarmee de wachtlijsten. In Noord-Brabant gaat het gemiddeld om zo'n honderd kinderen, die wachten op een geschikt gezin. ,,Veilige thuishavens kun je niet genoeg hebben”, zegt wethouder Barry Jacobs.

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom